Radioteātrī – Leldes Stumbres seriāls «Stopētāji»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

No 2.decembra plkst.9.05 Latvijas Radio 1 ēterā katru darba dienu sāks skanēt Latvijas Radioteātra un Teterevu fonda kopējā projekta „Re!Starts" pirmais seriāls - Leldes Stumbres „Stopētāji".

Leldes Stumbres seriāla „Stopētāji" pirmās sērijas nosaukums ir "Stopēsim!", un tajā lomās ir jaunie aktieri Zane Aļļēna un Edgars Kaufelds.

Šis aktieru duets ir seriāla „Stopētāji" kodols, kuri ierunājuši arī citas lomas visās pārējās seriāla sērijās. Jaunā formāta seriāla režisors ir Juris Jonelis, skaņu režisors Ģirts Bišs, redaktore Alda Briede un producente Māra Eglīte. Pārējās seriāla sērijās arī piedalījušies gan jaunie, gan jau publikā iemīļoti aktieri: Edgars Kaufelds, Ilze Rūdolfa, Dainis Sumišķis, Ģirts Ķesteris, Zane Aļļēna, Mārcis Manjakovs, Gunta Virkava, Aldis Siliņš, Elizabete Nīmane, Kaspars Pūce, Inga Misāne, Jānis Reinis, Guna Zariņa, Jānis Kaijaks, Eduards Johansons, Baiba Broka, Māra Zemdega, Krišjānis Eglīte.

„Bez šaubām uzreiz piekritu uzaicinājumam, jo man ārkārtīgi patīk rakstīt īsas lugas. Ja stāsts jāizstāsta no sākuma līdz beigām 4 – 5 minūtēs, tad tas vispār ir kārtīgs izaicinājums," par seriāla ideju stāsta tā autore, dramaturģe Lelde Stumbre. ""Stopētāji" tika izvēlēti starp vēl diviem citiem variantiem tāpēc, ka es pati agrāk esmu bijusi ļoti aktīva stopētāja, savulaik pat aizstopējot līdz Melnajai jūrai. Esmu daudz stopējusi un zinu, ka pa ceļam sanāk satikt dažnedažādus cilvēkus, un tas patiešām ir interesanti, aizraujoši, nedaudz bīstami un nedaudz jautri."

Kopumā no 2.decembra līdz 15.janvārim Latvijas Radio 1 ēterā seriālā izskanēs 33 seriāla sērijas. Seriāla atkārtojumi Latvijas Radio 1 ēterā katru darba dienu plkst.14.05.

„Re!Starts" jaunumi un aktivitātes uzzināmas mājas lapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti