Publiskos «Spēlmaņu nakts» nominantus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šodien Dailes teātrī paziņos „Spēlmaņu nakts” nominantus par labākajiem aizvadītās sezonas veikumiem teātra mākslā.

 

Nominantus nosauks kopumā 17 kategorijās. To vidū būs viena jauna kategorija - labākais gaismu un videomākslinieks. To kā loģisku atzīst arī Teātra darbinieku savienības priekšsēdētāja Daiga Šiliņa-Gaismiņa:

„Salīdzinot ar žūriju, man sanācis maz redzēt, bet tiešām – šobrīd video, interesanti filmēti palīgmateriāli izrādēs un iestudējumos sāk ieņemt lielu un nozīmīgu vietu, tiek interesanti izmantoti. Aprunājusies arī ar ekspertiem, sapratu, ka nav sezonā bijis kāds viens ārkārtīgi pārsteidzošs uzvedums kā līderis, bet Notikumi ir bijuši vairāki, spilgtas iezīmes ir bijušas – gaidīšu, kas tad būs izvirzīts.”

Nominantu paziņošanas pasākumā klātesošie tiks iepazīstināti arī ar "Spēlmaņu nakts 2012/2013" noslēguma ceremonijas veidotājiem, kā arī tiks sniegta informācija par "Spēlmaņu nakts" plānotajām aktivitātēm. Turpmākos trīs gadus "Spēlmaņu nakts" balvas sagatavošana un norise notiks ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu.

Preses konferencē varēs uzklausīt žūrijas un teātru pārstāvju viedokļus par aizvadīto sezonu, dzirdēt pirmos komentārus par izvirzītajām nominācijām.

Tradicionāli Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā, 23. novembrī, tiek godināti aizvadītās teātra sezonas sasniegumi, izrādes un to veidotāji, kā arī pasniegta žūrijas specbalva, Balva par mūža ieguldījumu Teātra mākslā un skatītāju simpātijas balvas.

 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti