Profesore vēl(reiz) dejo. «Solo piecpadsmit»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

22. un 23.novembrī profesore, horeogrāfe Olga Žitluhina, kas zināma kā Latvijas laikmetīgās dejas ciltsmāte, izdejos savu audzēkņu – četrpadsmit jaunu un vairs ne tik jaunu horeogrāfu – solo darbus, kas radīti tieši īpašajai solistei.

Unikālais laikmetīgās dejas projekts „Solo piecpadsmit” pēta dažādu mākslas profesiju un varas attiecības – izrādē ne tikai horeogrāfe „pakļaujas” savu audzēkņu vadībai, bet arī atbildība par izrādes galīgo formātu ir uzticēta nevis horeogrāfam vai režisoram, bet gan mūzikas producentam un dejas kritiķei.

"Jau sen nebiju bijusi uz skatuves stundas garumā. Tā ir traka atbildība, jo gandrīz visi horeogrāfi vienlaicīgi ir bijuši arī mani audzēkņi. Es centos distancēties, cik vien iespējams un nebūt ne pasniedzēja, ne horeogrāfe, bet vienkārši izpildītāja. Tāpēc visiem uzsvēru – dodiet, kas jādara, bet nejautājiet padomu. Un katra horeogrāfa pieeja, kā strādāt ar izpildītāju, bija pilnīgi atšķirīga. Es necentos iemiesoties, bet atcerēties, kas katrā no 14 miniatūrām ir īpašs - ko mēs apspriedām, kādiem idejiskiem un kustības akcentiem pievērsām uzmanību. Dažs mazajā etīdē gribēja visu dzīvi ielikt," stāsta Olga Žitluhina.

Ņemot vērā skatītāju un kritiķu atzinību (arī nomināciju Spēlmaņu nakts 2013./2014. balvai) pēc pirmizrādes 2014.gada 3.jūnijā, laikmetīgās dejas cienītāji tiek aicināti izbaudīt un novērtēt šo unikālo Latvijas laikmetīgās dejas darbu.

 

„Solo piecpadsmit” divas izrādes notiks Ģertrūdes ielas teātrī (Ģertrūdes ielā 101a), 22. un 23.novembrī plkst. 18.00.

Horeogrāfi: Katrīna Albuže, Nadežda Beļajeva, Evita Birule, Dmitrijs Gaitjukevičs, Ramona Galkina, Liene Grava, Elena Jacinta, Līga Liberte-Lasmane, Lilija Lipora, Elīna Lutce, Valērijs Oļehno, Sintija Siliņa, Guntis Spridzāns, Eva Vancāne
Dejo: Olga Žitluhina.
Izrādes kopējā struktūra un skaņa: Elvi Soulsystems un Inta Balode.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti