Portāls «Kroders.lv» darbu turpinās arī bez Kultūrkapitāla fonda naudas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Teātra aktuālo procesu vietne "Kroders.lv" turpinās savu darbību pēc 2020. gada 1. janvāra, aģentūrai LETA pavēstīja portāla galvenā redaktore, teātra kritiķe Ieva Rodiņa.

2019. gada Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) 3. projektu konkursā iesniegtais pieteikums portāla "Kroders.lv" darbībai 2020. gadā netika atbalstīts, kā pamatojumu minot to, ka "projekta paredzamais rezultāts nav pārliecinošs".

Kā pastāstīja Rodiņa, patlaban gan redakcijā, gan portāla pastāvīgo autoru lokā apsver iespējamos nākotnes scenārijus.

"Pateicoties autoru un teātra nozares studentu iniciatīvai, pēc Jaunā gada plānojam sākt īpašu ziedošanas kampaņu, kuras ietvaros aicināsim autorus ziedot nevis naudu, bet gan vienu rakstu portāla nākotnes vārdā," sacīja Rodiņa.

Tāpat portāla "Kroders.lv" redakcijā piedāvās prakses vietas teātra un žurnālistikas nozaru studentiem.

"Reaģējot uz jaunumiem, ar vēlmi sadarboties mūs ir uzrunājušas vairākas kultūras organizācijas, tāpat ir atsaukušies citi kultūras mediji, kuri ir līdzīgā situācijā.

Interesi par situāciju izrādījusi arī Kultūras ministrija," teica Rodiņa.

Portāla galvenā redaktore uzskata, ka "Kroders.lv" gadījums nav saistīts tikai ar objektīvām problēmām portāla struktūrā vai satura koncepcijā, ko redakcija ir gatava uzlabot pēc pārrunām ar VKKF ekspertu komisiju un teātra nozares profesionāļiem.

"Tas norāda arī uz būtiskām problēmām visā kultūras mediju finansēšanas sistēmā - ilgtermiņa plānošanas neiespējamību situācijā, kad medija nākotne atkarīga no VKKF regulāro projektu konkursa rezultātiem, finansējuma nepietiekamību medija kvalitatīvai un radošai darbībai," sacīja Rodiņa.

Tāpat viņa norādīja, ka šajā ziņā drošības sajūta par nākotni nav gandrīz nevienam Latvijas kultūras medijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti