Poliščuka pēc vairāku gadu pārtraukuma iestudēs izrādi Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas teātra dzīvē pēc vairākiem ārzemēs pavadītiem gadiem atgriezīsies režisore Gaļina Poliščuka, kas savulaik izveidoja tagad jau darbību beigušo „Teātra observatoriju”. Ar viņas iestudēto aktiera Andra Buļa monoizrādi oktobra sākumā Rīgā plānots atklāt jaunu teātra un koncertu skatuvi - mākslas telpu „64 krēsli”.

Poliščuka atzīst, ka par atgriešanos Latvijā ar izrādi „Face Book. Post Scriptum”, ko sarakstījusi azerbaidžāņu dramaturģe Nargiza Baghiradze, ir ļoti gandarīta:

„Diemžēl, šodien daudzi brauc projām un strādā ārzemēs. Es tiešām ļoti gribēju atgriezties. Protams, man ir vēl piedāvājumi Maskavā, Polijā, bet es ļoti gribu strādāt šeit un būt ar saviem skatītājiem. (..) [„Face Book. Post Scriptum”] būs pirmā izrāde, bet mēs spēlēsim arī „Lidojumu” un „Mēs”, kas piedalījās daudzos festivālos. Vēl es gatavoju izrādi „Tuvāk” pēc filmas „Closer”. Protams, man būs arī darbi ārzemēs, jo tā ir vienīgā iespēja nopelnīt. Bet ārzemēs tev ir jādzīvo ar citām problēmām un jātaisa tas un tā, kā grib teātris, jāstrādā ar tiem aktieriem, ko grib teātris. Brīvības tur ir ļoti maz.”

Kādreizējā komunālā dzīvokļa telpās izveidotās radošās telpas saimnieks Juris Millers gan uzsver, ka tas nebūs „Teātra observatorijas” turpinājums, bet vieta, kur tiks spēlētas dažādu režisoru izrādes un koncerti.

„Tā būs multifunkcionāla zāle, te notiks gan Gaļinas Poliščukas, gan citu viesrežisoru izrādes. Pirmajā spēlēs Andris Bulis, drīzumā būs arī Agnese Zeltiņa, Rihards Lepers, Ieva Pļavniece, Jānis Skanis un citi. Šeit notiks arī akustiskie koncerti – decembrī Ziemassvētku koncerts būs Nikam Matvejevam, pēc ļoti ilga pārtraukuma brāļiem Ziemeļiem te būs koncerts, arī „Martin Confused” un citiem.”

Millers pastāstīja, ka jaunajā mākslas telpā būs skatāmas arī viesizrādes un kā pirmais savus iestudējumus te piedāvās Daugavpils teātris.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti