Kultūras ziņas

Karš un attiecības ukraiņu izrādē "Sliktie ceļi"

Kultūras ziņas

Karš un attiecības ukraiņu izrādē "Sliktie ceļi"

Pasniegtas Teātra dienas Izcilības balvas

Plotņikova, Meiers, Sīlis, Leimane un Ķimele saņēmuši Teātra dienas Izcilības balvas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

2. jūnijā Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā pieciem Latvijas skatuves māksliniekiem tika pasniegtas ikgadējās Teātra dienas izcilības balvas. Lilitas Bērziņas balvu saņēma aktrise Veronika Plotņikova, Harija Liepiņa balvu – aktieris Mārtiņš Meiers. Eduarda Smiļģa balvu pasniedza režisoram Valteram Sīlim, Jēkaba Dubura balvu – režisorei un pedagoģei Māra Ķimele. Helēnas Tangijevas-Birznieces balvu pasniedza baletdejotājai un horeogrāfei Elzai Leimanei. 

Lilitas Bērziņas balvu par spilgtu sniegumu pēdējo sezonu laikā un mākslinieciski augstvērtīgu darbu daudzu gadu garumā pasniedza Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktrisei Veronikai Plotņikovai. Savukārt Harija Liepiņa balvu par izciliem aktierdarbiem, ieguldījumu teātra mākslā, uzticību sev un savai profesijai iepriekšējo sezonu laikā saņēma Valmieras Drāmas teātra aktieris Mārtiņš Meiers.

Ik gadu par pedagoģisko darbu, skolojot gan jaunos aktierus un režisorus, tiek pasniegta Latvijas teātra klasiķa Jēkaba Dubura balva. Šogad to par gandrīz 50 gadu darbu teātra pedagoģijā saņēma Māra Ķimele. Šī viņai ir otrā Izcilības balva. Pirmā pirms 17 gadiem tika pasniegta kā režisorei.

Tāpat šodien tika godināta Latvijas Nacionālā baleta vadošā soliste Elza Leimane. Viņai tika pasniegta Helēnas Tangijevas–Birznieces balva par izciliem panākumiem baleta izrāžu izpildītājmākslā, kā arī par aktīvu darbību kā horeogrāfei.

Eduarda Smiļģa balvu par nozīmīgu, drosmīgu un mākslinieciski augstvērtīgu iestudējumu veidošanu Latvijas Nacionālajā teātrī – un ne tikai – saņēma režisors Valters Sīlis.

Teātra dienas izcilnieku godināšanas tradīcija aizsākās 1986. gadā ar Eduarda Smiļģa balvas iedibināšanu par spožiem sasniegumiem teātra mākslā. Un, kaut arī Teātra dienu starptautiski atzīmē 27. martā, šīs balvas Latvijas Teātra darbinieku savienība pasniedz 2. jūnijā, – dienā, kad pirms 154 gadiem Rīgā tika nospēlēta pirmā latviešu luga "Žūpu Bērtulis".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti