Pirmo reizi pasniegta Žaņa Katlapa balva

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Sestdien, 30.novembrī, Jaunmoku pils kolonu zālē pirmo reizi pasniegta Žaņa Katlapa balva. Tā piešķirta Mārai Zālītei un Inārai Sluckai.

Ar balvu Ž.Katlapa novadnieki vēlas aktualizēt kādreizējā Nacionālā teātra direktora, izcila aktiera, režisora un teātra pedagoga personības reiz apliecinātās vērtības.

Žani Katlapu par savu pedagogu, iedvesmotāju saukuši gan Kārlis Sebris, gan Velta Līne, gan Jānis Kubilis, gan daudzi citi no latviešu teātra zelta paaudzes. Ar šo balvu tās iniciatori vēlas regulāri atzīmēt, izcelt tos sasniegumus, kas uz Latvijas teātra skatuvēm mākslinieciski apliecina nācijas pamatvērtības.

Žaņa Katlapa pirmās balvas ieguvēji šogad ir Māra Zālīte "Par nacionālas tematikas aktualizāciju Latvijas teātru vidē un ieguldījumu Tukuma novada pašapziņas stiprināšanā", kā arī režisore un aktrise Ināra Slucka – par režiju izrādei "Bagātā kundze" Nacionālajā teātrī.

Laureāti saņēma īpašu Ž.Katlapa dzimtā Tumes pagasta kalēja Ginta Haņecka veidoto Žaņa Katlapa balvu, kā arī naudas balvu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti