Pirmo reizi Baltijā notiks starptautisks Baleta konkurss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

No 17. līdz 21.jūnijam Rīgā notiks pirmais starptautiskais Baltijas baleta konkurss, kuru rīko Rīgas horeogrāfijas vidusskola sadarbībā ar Latvijas baleta un dejas Ģildi, tā atzīmējot RHV 80. jubileju.

Konkursā piedalīsies profesionālo klasiskā baleta skolu audzēkņi un klasiskā baleta dejotāji trīs vecuma grupās no 14 līdz 26 gadiem. Dalībai konkursā jau ir saņemti vairāk kā 50 jaunu un talantīgu dejotāju pieteikumi no 10 valstīm - Latvijas, Dienvidāfrikas, Japānas, Kipras, Somijas, Igaunijas, Krievijas, Lietuvas, Vācijas, Itālijas.

Konkursa žūrijas priekšēdētājs būs Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs, baletmeistars Aivars Leimanis, bet žūrijas locekļu vidū būs Sirils Atanasofs (Francija), Maskavas Lielā teātra baleta repetitors Viktors Barikins (Krievija), Sanktpēterburgas Marijas teātra repititore Irina Čistjakova, Amerikas baleta teātra soliste Jekaterina Ščelkanova. Pirmā starptautiskā Baltijas baleta konkursa mūza būs pasaulslavenā baletdejotāja Uļjana Lapatkina.

Rīga, izsenis būdama klasiskā baleta Baltijas metropole, ir pasaules slavenāko baleta zvaigžņu pilsēta. 20. gadsimta pasaules izcilākās klasiskā baleta zvaigznes - Mihails Barišņikovs, Māris Liepa, Aleksandrs Godunovs - klasiskā baleta profesionālo izglītību iegūstot Rīgas horeogrāfijas vidusskolā, Rīgas vārdu pasaulē daudzinājuši vairāk kā 50 gadus,” atzīmē RHV direktors Haralds Ritenbergs.

“Kokurss par saviem mērķiem ir izvirzījis jaunu talantu atklāšanu, izglītības attīstību horeogrāfijas nozarē, klasiskā baleta tradīciju saglabāšanu, pedagoģiskās darbības pilnveidošanos, statarptautiskās radošās sadarbības attīstību, kultūras apmaiņas nodrošināšanu,” stāsta Latvijas Baleta un dejas ģildes priekšsēdētāja, konkursa rīkotāja Regīna Kaupuža.

Konkurss notiks Rīgā, Dailes teātra Lielajā zālē no šī gada 17. jūnija līdz 21. jūnijam. 20. jūnijā pulksten 19.00 Latvijas Nacionālā Operā notiks konkursa Galā koncerts, kurā piedalīsies arī baleta zvaigznes no Nīderlandes un ASV. Paralēli konkursa programmai tiks rīkotas meistarklases klasiskajā dejā un citos dejas veidos, piesaistot arī dejas pedagoģijas speciālistus un rosinot jaunu ceļu meklējumus dejas izglītības problēmu risinājumā. Veidojoties kultūras apmaiņai ar ārvalstu baleta un deju skolām un kolektīviem, konkursa laikā tiks veicināta un bagātināta starptautisko sakaru attīstība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti