Rīta Panorāma

"Trīdrade" jauna tradicionālās mūzikas telpa

Rīta Panorāma

Šodien paziņos Latvijas hokeja valstsvienības sastāvu Pekinas olimpiskajām spēlēm

Jauns pasākumu cikls "tête-à- tête"

Pirmizrādi piedzīvos režisora un aktiera Kārļa Anitena monizrāde «Liftā un ratiņos»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

27. janvārī kultūras pilī “Ziemeļblāzma” pirmizrādi piedzīvos režisora un aktiera Kārļa Anitena monizrāde “Liftā un ratiņos”.

Izrādes sižets norisinās iestrēgušā liftā, kurā daudzu stundu garumā vienīgie iesprostotā vīrieša sarunu biedri ir ļaudis fotogrāfijā pie lifta sienas. Vienīgās “mēbeles” šajā liftā ir nez kur gadījušies iepirkuma ratiņi un skanda. Izrādes pietiekumā teikts: “Uz kurieni ar liftu grasījās doties izrādes varonis? Kāda iepirkuma ratiņiem ir saistība ar varoņa dzīvesstāstu? Kas patiesībā šajā stāstā ir pats lifts? Kādēļ tas apstājās, un kādēļ neviens nesteidzas atpestīt iesprūdušo cilvēku? Tie ir tikai daži no jautājumiem, kurus šajā absurdajā, vienlaikus smieklīgajā un pārdomas raisošajā stāstā risina varonis.”

Komentējot izrādes stāstu, Kārlis Anitens LTV raidījumā “Rīta Panorāma” stāstīja: “Es teiktu tā – tie, kuri mani pazīst, gan jau ka saskatīs gan konkrētus personāžus, gan konkrētus notikumus. Protams, šādas tādas lietas tur ir izdomātas. [..] Bet bāze – tas ir stāsts par mani. Notikumi, par kuriem es runāju, ir reāli, bet, lai nevienu neaizvainotu, tas notiek, varoņa vārdiem sakot, “Mūsu zemē” un “Lielajā pilsētā”.”

Pēc režisora ieceres ar visiem skatuves uzdevumiem – aktierspēli, scenogrāfijas pārbūvi, gaismošanu un apskaņošanu jātiek galā aktierim, kurš spēlē šajā izrādē, tātad pašam Kārlim Anitenam. Par partneri gaismu režijā, kam izrādē ir īpaša nozīme, Kārlis Anitens izraudzījies Latvijas Nacionālā teātra gaismu mākslinieku Oskaru Pauliņu. Savukārt izrādes producēšanu Kārlis uzticējis Maritai Krūskopai.

Izrāde “Liftā un ratiņos” aizsāks kultūras pils “Ziemeļblāzma” mazo formu pasākumu ciklu “Tete-a-tete”, kas tuvāko mēnešu laikā pulcēs dažādus māksliniekus un ir paredzēts dažādu gaumju skatītājiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti