Panorāma

Valsts bužets baidās no vēža

Panorāma

Izskata prokurores I.Bogdanovas kukuļošanas lietu

Unikāla "Kartupeļu opera"

Pirmizrādi piedzīvos «Kartupeļu opera»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pirmdien Nacionālās operas Jaunajā zālē notiks Ineses Zanderes un sešu latviešu komponistu kopīgi radītā koncertuzveduma "Kartupeļu opera" pirmizrāde. Tas ir jaundarbs visai ģimenei, kura pamatā ir vēsturiskos faktos balstīta pasaka par Mazā Kartupeļa aizraujošo ceļojumu no Andu kalniem Dienvidamerikā līdz Latvijas laukiem.

Koncertuveduma režisore ir Margo Zālīte, tajā piedalās Rīgas Doma meiteņu koris „Tiara” un Kartupeļu operas orķestris, kā arī populāri solisti.

Kartupeļa Mammas lomas atveidotāja Evita Zālīte koncertuzvedumu raksturo aizraujošu piedzīvojumu: „Kad man piedāvāja Kartupeļu Mammas lomu, es iztēlojos kaut ko smagnēju, nopietnu. No viena puses tā arī ir, bet no otras puses - Inese Zandere šo Kartupeļu ceļojumu no Peru kalniem līdz Latvijai ir iztēlojusies kā milzīgu piedzīvojumu.

Piešķīrusi Kartupelim cilvēciskus vaibstus un iztēlojusies to kā vienas ģimenes ceļojumu uz kādu tālu, nezināmu zemi. Tiešām operai ir viens varens sižets.

Tas ir lielisks un arī ļoti cilvēcisks stāsts, tas nav par ēšanu, tas ir par dzīvošanu.”

Jau vēstīts, ka "Kartupeļu operu" radījuši seši latviešu komponisti: Lolita Ritmane, Evija Skuķe, Rihards Dubra, Līga Celma-Kursiete, Mārtiņš Brauns un Andris Sējāns.

Muzikālo stāstu izpildīs īpaši šim koncertuzvedumam aicināta komanda: solisti Evita Zālīte, Juris Vizbulis, Annija Putniņa, Ivars Cinkuss, Jānis Strazdiņš un citi, kā arī Rīgas Doma meiteņu koris "Tiara" un Kartupeļu operas orķestris.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti