Pirmizrādi piedzīvos apvienības «ESARTE» pirmā izrāde «Pēdējās stundas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Teātra apvienības “ESARTE” izrāde “Pēdējās stundas” tās mākslinieciskā vadītāja Elmāra Seņkova režijā pie skatītājiem pirmo reizi nonāks 1. februārī teātrī “Dirty Deal Teatro”. Tās vadmotīvs ir jaunu cilvēku satikšanās ar vecumu, medijus informē teātra pārstāvji.

Režisora Elmāra Seņkova un apvienības “ESARTE” aktieru kopīgi veidotajā skatuves darbā notiek jaunu cilvēku satikšanās ar it kā tik tālu un neaizsniedzamu jēdzienu kā vecums.

Izrādes veidotāji uzsver: “Līdz brīdim, kamēr nesaskaramies ar to viens pret vienu, mēs par to nedomājam vai negribam domāt. Jauni cilvēki dodas uz pansionātu, lai satiktos ar vecumu. Kā nodibināt kontaktu?

Viņi saskarsies ar skaudrām un komiskām situācijām, kurās netrūkst baiļu, mulsuma un pašrefleksijas.”

“Pēdējās stundas” ir pirmā teātra apvienības “ESARTE” izrāde. Režisors Elmārs Seņkovs atklāj, kāpēc izvēlēta šāda izrādes tēma: “Apvienībai pirmā izrāde jāsāk ar tēmu, kas ir viena no būtiskākajām dzīves sadaļām – atbildība, vecums, nāve, tās tuvums. Šie jautājumi jaunajiem aktieriem, iespējams, ir sveši, bet ir svarīgi, lai viņi ir drosmīgi un nebaidās ielūkoties nākotnē.

Jauniem cilvēkiem ieskatīšanās mūža nogalē ļauj vairāk novērtēt to, kas viņiem jāizdara dzīves nogriežņa pirmajā pusē.”

Izrādes radošajā ansamblī darbojas aktieri Sandija Dovgāne, Una Eglīte, Alīda Pērkone, Elizabete Skrastiņa, Matīss Budovskis, Mārtiņš Gailis un Agris Krapivņickis, kā arī scenogrāfe un kostīmu māksliniece Līga Zepa, gaismu mākslinieks Niks Cipruss un producente Asnate Siliņa. Izrādes veidošanu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Teātra apvienība “ESARTE” ir neatkarīga teātra trupa, ko vada Elmārs Seņkovs. “ESARTE” darbosies kā teātra platforma, kas pētīs šodienas laikmetu un cilvēku tuvplānā. Šajā radošajā procesā tā sadarbosies ar citiem māksliniekiem, producentiem un institūcijām.

Izrādes "Pēdējās stundas" pirmizrāde notiks 2020. gada 1. februārī teātrī “Dirty Deal Teatro”. Tuvākās izrādes plānotas 2., 3., 4. februārī un 3., 4., 5. martā, kā arī aprīlī, maijā un jūnijā.

Izrāde “Pēdējās stundas” top sadarbībā ar "Dirty Deal Teatro".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti