Pirmizrāde Olgas Žitluhinas, Kārļa Lāča un «Camelot» dejas izrādei «Beg»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

7.decembrī "Zirgu pastā" Rīgā notiks horeogrāfes Olgas Žitluhinas, komponista Kārļa Lāča un breika deju apvienības "Camelot" jaundarba - dejas izrādes "Beg" ("Skrējiens") pirmizrāde.

Laikmetīgās dejas izrādes "Beg" idejas pamatā ir tematika par straujo laika plūdumu, mūžīgo skrējienu, savstarpējām attiecībām un dzīvē garām skrienošiem ļaudīm. Izrādes forma, kas savieno breiku un citas mākslas, aicina uz pārdomām par to, kur beidzas sacensības un sākas māksla, kur māksla pāraug sacensībās.

Olga Žitluhina kā idejas autore izrādē mēģina savienot it kā nesavienojamo - klaviermūziku, breika deju un savu īpašo laikmetīgās dejas stilu.

Sadarbību ar breika dejas apvienības "Camelot" dejotājiem Olga Žitluhina uzsāka 2013.gadā, kad tika radīta izrāde "Saules taka" ar Ērika Ešenvalda kokļu mūziku. Šo izrādi skatītāji un kritiķi augstu novērtēja, tā tika nominēta "Spēlmaņu nakts" balvai šajā gadā. Olgas Žitluhinas darbs laikmetīgajā dejā nupat tika novērtēts ar "Spēlmaņu nakts" 2014.gada balvu par laikmetīgās dejas izrādi "Ārā".

Dejas izrāde "Beg" būs skatāma 7. un 8.decembrī plkst. 19 "Zirgu pastā" Rīgā. Abus vakarus skatītāji varēs vērot vēl divus laikmetīgās dejas priekšnesumus - Elīnas Lutces un Gunta Spridzāna "Solo", kas būs darbs procesā no viņu topošajām solo izrādēm, kuru pirmizrades paredzētas pavasarī.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti