Rīta Panorāma

Intervija ar Aleksandru Antiņu

Rīta Panorāma

Intervija ar grupu The Sound Poets

Mārtiņš Vilsons, Ivars Kalniņš Arnis Līcītis izrādē "Ezītis miglā"

Pirmizrāde muzikālajai pasakai pieaugušajiem «Ezītis miglā. Turpinājums»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

29.novembrī kinoteātra "Splendid Palace" kafejnīcā "Cafe Film Noir" notiks muzikālās pasakas pieaugušajiem "Ezītis miglā. Turpinājums" pirmizrāde. Mūziku izrādei sacerējis Niks Matvejevs. Lomas atveido aktieri Mārtiņš Vilsons, Arnis Līcītis un Ivars Kalniņš.

2013.gadā Mārtiņš Vilsons iestudēja izrādi "Ezītis miglā", kurā kopā ar Vilsonu un Līcīti spēlēja arī mūzikas autors Niks Matvejevs. Diemžēl šī iestudējuma mūžs nebija ilgs - punktu tam pielika komponista priekšlaicīgā aiziešana viņsaulē. Gadu vēlāk Mārtiņš Vilsons un Arnis Līcītis nolēma, ka aizsaulē aizgājušā kolēģa piemiņai iestudējums ir jāatjauno - komponists dzīvo, kamēr dzīva ir viņa mūzika.

Taču, kā atklāj iestudējuma veidotāji, nebija nemaz tik vienkārši sameklēt aktieri, kurš spētu tikpat meistarīgi spēlēt lomu, kā to darīja Niks Matvejevs - izrādei bija nepieciešams talantīgs aktieris, kurš prastu labi spēlēt ģitāru un dziedāt. Galu galā viņi izvēlējās Ivaru Kalniņu, kurš arī piešķīris lomai pavisam jaunas nianses. Režisors Mārtiņš Vilsons lielā mērā pārveidoja izrādi, taču saglabāja Nika Matvejeva vienreizējo mūziku, kura dziesmas aktieri izpilda visas izrādes laikā.

"Mūzikas pasaule, tām mūzikas skaņām piepildītā pasaule man ir tuva un interesanta. Protams, tā nevar būt bez Nika, bez tām dziesmām, kuras ir populāras tautā," saka Ivars Kalniņš.

"Tās ir tādas vienkāršas lietas, tajā pašā brīdī - ļoti sarežģītas un mūžīgas. Tas ir labi, ka mēs, veči, varam satikties - zaķītis, lācēns un ezītis - un pastrīdēties, jo katram ir sava uts, filozofēt, mēģināt izprast būtību, kāpēc mēs esam, kas vispār notiek, kāpēc tu neatnāci tad, kad es tevi gaidu, kad mēs esam sarunājuši," pauž Arnis Līcītis.

"Mēs no iesaukām taisam dzīvus cilvēkus, mēs esam dzīvi cilvēki. Mēs it kā runājam līdzībās, bet tajā pašā laikā skatītājs skatās un aizmirst, ka tā ir līdzība, viņš saprot, ka tā viņam ir būtiska lieta, kas jānoskaidro," norāda Mārtiņš Vilsons.

"Ezītis miglā" tika iestudēts kluba "Austrumu robeža" mazajā zālē, kas paredzēta 50 skatītājiem. Lai saglabātu šīs izrādes īpašo auru, tika nolemts nepārcelt to uz lielu zāli, bet tika izvēlēta zāle "Film Noire Café" ar 120 vietām.

"Ezītis miglā. Turpinājums" pirmizrāde notiks Rīgā 29.novembrī, savukārt nākamgad tiek plānots demonstrēt izrādi arī ārvalstīs - Vācijā, Lietuvā, Igaunijā, Krievijā, Izraēlā, ASV, Ukrainā, Baltkrievijā un Kazahstānā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti