Rīta Panorāma

Intervija ar Artusu Kaimiņu

Rīta Panorāma

Intervija ar Andri Sprūdu

Pirmizrāde Leļļu teātrī "Emīls un Berlīnes zēni"

Pirmizrāde Leļļu teātrī «Emīls un Berlīnes zēni»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

31.oktobrī Latvijas Leļļu teātrī pirmizrādi piedzīvos iestudējums "Emīls un Berlīnes zēni" Ģirta Šoļa režijā.

Mazpilsētas zēns Emīls Tišbeins pirmo reizi viens pats dodas uz Berlīni, lai aizvestu vecmāmiņai mātes doto naudu. Vilcienā viņu apzog kāds vīrs un Emīls nolemj viņam sekot. Tā sākas gados jaunā detektīva piedzīvojumi slavenajā Ēriha Kestnera stāstā.

"Pirmā saskare ar detektīvu kā žanru. Šis tomēr ir stāsts par draudzību. Man tas arī ir ceļojums atpakaļ bērnībā, es cenšos tajā ielēkt iekšā, cik vien varu," saka režisors Ģirts Šolis.

Izrādes radošā komanda - režisors Ģirts Šolis, mūziķis Kārlis Kazāks un mākslinieks Reinis Pētersons - par sevi joko: lielie puikas ar azartu esot atgriezušies bērnībā.

Kārļa Kazāka mūzika dzīvā orķestra izpildījumā izrādē uzbur pilsētas sajūtu, kurā iedzīvojas Reiņa Pētersona milzīgās papīra lelles.

"Tās nav pašmērķīgas. Visus bērnus spēlē aktieri. Galvenais ir panākt pieaugušā - bērna proporcijas attiecības, tāpēc pieaugušie ir šīs lelles, kas ir daudz lielākas par bērniem," norāda Reinis Pētersons.

Kā jau vēstījām, izrādes "Emīls un Berlīnes zēni" lomās būs Pēteris Galviņš, Dana Lāce, Baiba Neja, Santa Didžus, Artūrs Putniņš, Miķelis Žideļūns, Edgars Kaufelds, Rodions Kuzmins, Vladimirs Svoboda, Normans Bārbals un Druvis Anusāns.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti