Kultūras ziņas

Atklāta grāmata "Saldus, Rozentāls un Es"

Kultūras ziņas

Uz Liepājas teātra skatuves kāpj "Ziloņcilvēks"

Mūsdienu satīra un absurds Vara Piņķa izrādē

Piņķis Kalnciema kvartālā iestudējis Kivirehka «Četrus monologus un divus stāstus»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Balts spēles laukums, minimālas dekorācijas, groteska jauno aktieru spēles maniere un absurdas, bet vienlaikus skaudras situācijas, ko sacerējis mūsdienu igauņu rakstnieks Andrus Kivirehks. Šādi elementi raksturo režisora Vara Piņķa jaunāko izrādi “Četri monologi un divi stāsti" Kalnciema kvartālā.

"Četri monologi un divi stāsti" spēj izsaukt daudz smieklu. Režisors Varis Piņķis tos veidojis pēc mūsdienu populārā igauņu rakstnieka un dramaturga Andrusa Kivirehka satīrisko stāstu motīviem, jau otro reizi iestudējot šī autora satīrisko prozu. Tāpat kā Kivirehka stāstos, arī izrādē figurē "smieklīgais cilvēks".

"No kāda skatu punkta mēs visi esam smieklīgi, bezpalīdzīgi, tā ir vadošā intonācija, bet, no otras puses, viņš ir arī nežēlīgs pret cilvēku dzimumu, pret daudziem mūsdienu pārpratumiem, ideoloģiskiem fantomiem," Kivirehku raksturo režisors Varis Piņķis.

Dažnedažādos pārpratumus un absurdās situācijas, kurās izskan veselīga ironija pret mūsdienu sociālajiem sasniegumiem: morāli, reliģiju un demokrātiju, groteskā manierē izspēlē četri jaunie aktieri, kas tikai vasarā beiguši Kultūras akadēmiju: Reinis Boters, Ance Strazda, Āris Matesovičs un Klāvs Mellis.

Izrādē „Četri monologi un divi stāsti” izmantoti Kivirehka stāsti „Nabaga students”, „Mācītāja dēls” un „6 monologi par naudu” no krājuma „Skaistais dzīvnieks”.

Nākamās izrādes - 9. un 10. martā plkst. 19.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti