Kultūras ziņas

"Stūra māju" apsilda eļļas radiatori

Kultūras ziņas

Startē latviešu šausmu filma "M.O.Ž."

‘’Neglītais pīlēns’’ Leļļu teātrī

Petrenko Leļļu teātrī iestudējis Andersena «Neglīto pīlēnu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Režisors Dmitrijs Petrenko iestudējis savu pirmo izrādi bērniem – Hansa Kristiana Andersena pasaku „Neglītais pīlēns”.Leļļu teātrī iestudēti vairāki Andersena darbi, bet stāsts par pīlēnu, kurš patiesībā ir gulbis, šajā teātri tiek iestudēts pirmo reizi. Pazīstamo pasaku režisors iestudē ar teātra krievu trupu.

„Neglītais pīlēns” ir stāsts par pieaugšanu, stāsts par sarežģīto ceļu, kas ir katram jāiziet, lai kļūtu par to, kas tu patiesībā esi.

„Andersens ir tas autors, kurš man šķiet ļoti interesants tāpēc, ka viņš ir smalks un dziļš, viņš runā par tādām svarīgām tēmām kā vientulība un nāve, par kurām mēs ļoti reti gribam runāt, un īpaši jau ar bērniem,” skaidro Petrenko.

Režisors atzīst, ka strādāt ar lellēm ir ļoti sarežģīti, bet ļoti interesanti.

„Tā ir pilnīgi atšķirība tehnika, un paldies aktieriem, kas man palīdzēja ļoti, ļoti un faktiski kas man mācīja dažādas lietas, un mēs kopā daudz ko izdomājām. Viņi noteikti ir līdzautori šim darbam,” uzsver režisors.

Tēlniecei Lienei Mackus šī ir debija teātrī. Māksliniece uzsver, ka viņai svarīgi bijis teātrī ielikt kaut ko no skulptūras.

„Mēs ar režisoru sapratām, ka mēs gribam iet tādu netradicionālāku ceļu, varbūt nedaudz attālināties no tādām reālistiskām lietām, mēs sapratām, ka viss būs balts un tā, pamazām sekojot arī dramaturga izmaiņām oriģinālajā stāstā, tapa visādas atkāpes no realitātes,” stāsta Liene Mackus, skaidrojot, ka nav gribējies, lai bērni koncentrē uzmanību uz mazām detaļām.

Arī aktrisei Kristīnai Varšai šī ir debija leļļu teātrī.

„Mums varbūt bišķiņ atšķiras no klasiskās pasakas, mēs bišķiņ tur mainījām, un mūsu doma ir tāda, ka cilvēkam jāpaliek tādam, kāds viņš ir, kāds viņš jūtas,” saka aktrise. „Nedrīkst ļaut sevi ietekmēt, jo katrs jau tevi grib redzēt kā kādu citu. Un tomēr jābūt tādam, kāds tu esi.”

Jau vēstīts, ka jauniestudējums "Neglītais pīlēns" pirmizrādi piedzīvoja 14.februārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti