Pēteris Krilovs Nacionālajā teātrī iestudējis «Rudeni Pēterburgā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Režisors Pēteris Krilovs Latvijas Nacionālajā teātrī iestudējis „Rudeni Pēterburgā”, kas pirmizrādi piedzīvos 30.maijā.

 

Iestudējums ir Nobela prēmijas laureāta Džona Maksvela Kutzē slavenā romāna „Pēterburgas meistars” („The Master of Petersburg”) dramatizējums. Arī dramatizējuma autors - Pēteris Krilovs.

Nobela prēmijas laureāts literatūrā Džons Maksvels Kutzē piedāvā romānu par laikmetu, ko nekad nav piedzīvojis, un personību, kuru nav saticis - izcilo krievu prozaiķi Fjodoru Dostojevski. Spožu literātu, kaismīgu spēlmani, brīvu uzskatu cilvēku, kas fascinējis daudzas paaudzes pēc sevis. Savukārt režisora un aktiermeistarības pedagoga Pētera Krilova biogrāfijā Dostojevskis spēlē īpašu lomu, jo visi viņa vadītie aktieru kursi beiguši ar kādu no Dostojevska romāniem kā diplomdarbu.

„Man pašam vienmēr ir bijusi liela interese un kārdinājums savās izrādēs un filmās runāt par mākslinieka misiju un atbildību. Par ļoti konkrēto mākslas tēlu materializēšanos apkārt māksliniekam viņa personīgajā dzīvē un arī otrādi – no dzīves literatūrā, kas vienmēr uzliek mākslai ētikas mērauklu, par kuru Dostojevskis runāja līdz nāves stundai. Tāpēc dažas epizodes ir tik ambivalentas, tajās Dostojevskis konfrontējas ar Ņečajevu, aiz viņa attiecībām ar meitenīti Matrjonu un viņas māti Annu patiesībā stāv Velnu, Karamazovu, Nozieguma un soda u.c. personāži,” par izrādi stāsta režisors.

Lomās: Ivars Puga, Artuss Kaimiņš, Daiga Kažociņa, Uldis Anže, Madara Botmane, Ģirts Liuziniks, Jānis Vimba, Jānis Āmanis, Ance Strazda un Marija Linarte.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti