Pēdējo reizi izrādīs Jurija Djakonova «Cilvēku šinelī»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

"Dirty Deal Teatro" 10. un 27. oktobrī pēdējo reizi tiks spēlēta izrāde "Cilvēks šinelī", kas tapusi "Dirty Deal Teatro" un Latvijas Nacionālā teātra sadarbības projektā "Tests".

Izrāde notiek "Dirty Deal Teatro" telpās Spīķeru radošajā kvartālā.

Izrādes "Cilvēks šinelī" ir režisora Jurija Djakonova interpretācija Nikolaja Gogoļa stāstam "Šinelis". Izrāde veidota kopā ar scenogrāfu Rūdolfu Baltiņu un aktieriem Maiju Doveiku, Jurģi Spulenieku, Ivaru Kļavinski un Kārli Krūmiņu. Jurģis Spulenieks par Akakija Akakijeviča Bašmačkina lomu tika nominēts kā gada jaunais skatuves mākslinieks "Spēlmaņu Nakts" balvai 2011./2012. gada sezonā.

"Cilvēks šinelī" ir izrāde par maza cilvēka mazu pasauli. Viņa laime ir tajā, ka nekas šajā dzīvē nemainās. Nožēlojams darbs, vientulība, aukstums, maza istabiņa – pie visa cilvēks var pierast un dzīvot harmonijā. Taču brīdī, kad dzīve piespiež Bašmačkinu uzšūt jaunu šineli, viss mainās. Viņam tagad pieder kas patiešām vērtīgs un svarīgs! Šķiet, tas izmainījis pasauli apkārt un paradīs, kas ir īsta laime!

"Dirty Deal Teatro" un Latvijas Nacionālā teātra sadarbības projektā "Tests" iepriekš tapušas arī izrādes "Visi mani prezidenti" (rež.Valters Sīlis), "Dzin" (rež.V.Nastavševs), "Hamlets" (rež.R.Suhanovs) un "Kartupeļēdāji" (rež.K.Vītola).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti