Kultūras ziņas

Leļļu pasaules goda pilsonis -- mākslinieks Pāvils Šenhofs

Kultūras ziņas

Pretrunīgi viedokļi par viesizrādēm Krievijā

Dostojevska "Pusaudzis" Rīgas Krievu teātrī

Pēc Dostojevska romāna «Pusaudzis» iestudē piecas stundas garu izrādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas Kultūras akadēmijas sagatavotais jaunais Mihaila Čehova Krievu teātra aktieru kurss iestudējis piecas stundas garu diplomdarba izrādi pēc Fjodora Dostojevska romāna „Pusaudzis” motīviem. Šī iestudējuma enerģiskā režisore no Krievijas Jeļena Čornaja raksturo, ka izrāde ir emocionāli vētraini, tādēļ pielīdzināma trillerim.

„Jūs smaids ir paradīze,”- tas ir tikai viens no piemēriem, kas izrādē atspoguļo pusaudžu emocionalitātes plašumus, radikālās idejas un sparīgo temperamentu. Režisore Jeļena Čornaja teic, kultūras akadēmijas beidzēju kurss uzņēmušies sarežģītu uzdevumu, ko pilda ar vislielāko apņēmību. Arī scenogrāfiju veidojuši paši.

„Dostojevksis ir skola, skola ikviena vecuma cilvēkam. Dostojevskis ir viens no spožākajiem, sarežģītākajiem un vajadzīgākajiem rakstniekiem aktiera izglītošanā un audzināšanā,” stāsta režirose.

Topošie Rīgas krievu aktieri atzīst, ka piecu stundu garās diplomdarba izrādes iestudēšana bijusi teju intensīvākā un bagātinošākā mācību stunda visā studiju procesā. Dostojevska caururbšana katram likusi apzināties īstenās vērtības.

„Pats galvenais, ko es sapratu, ka cilvēks bez idejas nevar dzīvot, jābūt idejas mērķis, uz ko tiekties, tas laikam ir svarīgākais cilvēkam,” saka topošais Rīgas Krievu teātra aktieris Ivans Klačko.

„Galvenais tomēr ir mīlestība, ģimene. Tas ir pats svarīgākais, kas cilvēkam ir un neatstāt novārtā,” spriež topošā Rīgas Krievu teātra aktrise Tatjana Začeste. Aktieri teic, skatītāju atzinība par piecas stundas garo izrādi viņiem svarīgāka nekā pasniedzēju atzīme. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti