Paula un Kalniņa mūzika Liepājas teātra pagalmā – jūlijā skanēs jaunas koncertprogrammas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Jūlijā ciklā “Vasaras vakari Liepājas teātrī” gaidāmas divas Liepājas teātra pagalmu koncertprogrammas ar Imanta Kalniņa un Raimonda Paula mūziku, informēja teātrī.

Skatītājiem pagalmā tiks piedāvātas 2 jaunas koncertprogrammas – “Laternu stundā”, kura izskanēs 7 koncertos no 7. līdz 11. jūlijam, un “Akāciju palags”, kas paredzēta no 27. jūlija līdz 1. augustam. Abos koncertos kopā piedalīsies gandrīz visa Liepājas teātra aktieru trupa. Viņus pavadīs Liepājas mūziķi Normunda Kalniņa vadībā, kurš ir veicis arī lielu muzikālā materiāla atlases darbu.

Katra programma veltīta vienam no diviem izciliem komponistiem – Raimondam Paulam un Imantam Kalniņam. Šie komponisti izvēlēti, jo abi ilgus gadus veltījuši tieši teātra izrāžu mūzikas radīšanai, kas arī ņemta par pamatu programmu izveidē. Raimonda Paula ciklā “Laternu stundā” skanēs gan Liepājas teātra, gan citu teātra izrādēm komponētā mūzika – “Dāmu paradīze”, “Jauko māņu diena”, “Meža gulbji”, “Māsa Kerija”, savukārt Imanta Kalniņa programmā “Akāciju palags” izskanēs dziesmas, kas rakstītas tieši Liepājas teātra izrādēm, piemēram, “Brēmenes muzikanti”, “Mīla, džezs un velns”, “Trīs musketieri”, “Princis un ubaga zēns”, bet protams, neiztikt arī bez "Lilioma".

Koncertprogrammas veido režisors Herberts Laukšteins, horeogrāfe Inga Krasovska un mākslinieces – Zigrīda Atāle un Aurika Feldmane.

Liepājas teātris koncertuzvedumu ciklu “Vasaras vakari Liepājas teātrī” aizsāka 2020. gada vasarā, kad ar skatītāju vēl nebija iespējams tikties teātra iekštelpās. Liepājas teātra topošās Mazās zāles pagalmā Teātra ielā 3 tika aizvadīti 8 koncerti, no kuriem 5 bija aktieru solokoncerti un trīs kopkoncerti. Tobrīd, vēl nezinot, ka pandēmija pasaulē turpināsies tik ilgi, skatītājiem tika apsolīts šādus vasaras vakarus teātrī atkārtot, tādējādi nodrošinot jaunas tradīcijas aizsākšanos Liepājā.

Tāpat kā citi, arī Liepājas teātris ir atkarīgs no valdībā pieņemtajiem lēmumiem – šobrīd noteikumi paredz, ka pasākumus apmeklēt klātienē iespējams tikai tiem skatītājiem, kuri ir vakcinēti pret Covid-19, kā arī tiem skatītājiem, kuri Covid-19 pārslimojuši. Ierodoties uz koncertu, skatītājiem būs jāuzrāda ieejas biļete kopā ar derīgu pasi vai ID karti un Covid-19 sertifikātu. Ieejas biļete būs derīga tikai kopā ar minēto sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu. Teātris aicina skatītājus sekot līdzi valdības lēmumiem, kas laika gaitā var mainīties.

KONTEKSTS:

Covid-19 uzliesmojuma laikā 2020. gada pavasarī Latvijā bija izsludināta ārkārtējā situācija jaunā koronavīrusa ierobežošanai, kas beidzās 9. jūnijā. Situācija vasarā bija stabila, bet septembra beigās saslimstība strauji pieauga. Valdība novembrī atkārtoti noteica ārkārtējo situāciju, bet, tā kā saslimstība ar Covid-19 nemazinājās, ārkārtējā situācija tika pagarināta līdz 6. aprīlim. Pēc ārkārtējās situācijas beigām valstī bija saglabājušies vairāki drošības pasākumi.

Ņemot vērā epidemioloģiskās situācijas uzlabošanos, 1. jūnijā valdība vienojās, ka darbu varēs atsākt lielie tirdzniecības centri un kultūras iestādes, tostarp muzeji. Jau iepriekš lemts, ka var notikt izlaidumi un vasaras nometnes. Vēl ir arī atvieglojumi tiem, kuri ir izslimojuši Covid-19, vai arī potējušies pret to – no 1. jūnija var sniegt un saņemt individuālus pakalpojumus, kā arī no 15. jūnija varēs apmeklēt kultūras pasākumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti