Spēlmaņu nakts

Gada lielās formas izrāde – "Rotkho"

Spēlmaņu nakts

Gada balvas teātrī "Spēlmaņu nakts" nominanti

Gada balvas teātrī "Spēlmaņu nakts" apbalvošanas ceremonija

Pasniegtas «Spēlmaņu nakts» balvas; gada lielās formas izrāde – «Rotkho»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Trešdien, 23. novembrī, Eduarda Smiļģa 136. dzimšanas dienā, gada prestižākajā teātra notikumā "Spēlmaņu nakts" tika apbalvoti 2021./2022. gada teātra sezonas labākie iestudējumi un individuālie sniegumi. Gada lielās formas izrādes tituls piešķirts "Rotkho", laurus kā gada mazās formas izrāde plūca "Kalendārs mani sauc" un par mūža ieguldījumu sumināja režisori, runas pedagoģi Ainu Matīsu un režisoru, aktieri un skatuves mākslas pedagogu Edmundu Freibergu.

ĪSUMĀ:

  • Gada izrādes titulu starp lielās formas izrādēm ieguva Dailes teātra "Rotkho", mazās formas kategorijā – Valmieras teātra "Kalendārs mani sauc", bet bērnu un jauniešu izrāžu kategorijā – Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra izrāde "Dakteris Aikāsāp".
  • Par aktierspēli balvas saņēma gada aktieri Čulpana Hamatova un Kaspars Zvīgulis, gada otrā plāna aktieri Vita Vārpiņa un Kaspars Gods, kā arī jaunie skatuves mākslinieki Ieva Estere Barkāne un Ritvars Logins.
  • Gada režisora titulu ieguva izrādes "Rotkho" režisors Lukašs Tvarkovskis.
  • Balvu par gada jaundarbu dramaturģijā saņēma Kārlis Krūmiņš, kurš darbu "Frankenšteina komplekss" radījis kopā ar Mākslīgo Intelektu.
  • Jaunajā kategorijā "Gada vizuālā tēla autors" piešķirti divi apbalvojumi – Fabjēnam Ledē par scenogrāfiju izrādei "Rotkho" un Reinim Suhanovam par scenogrāfiju un kostīmiem izrādē "Grimmi".
  • Par gada jaundarbu mūzikā atzīts Kārļa Tones veikums izrādē "Nēmiz pǟl!". Savukārt gada kustību mākslinieku gods piešķirts Elīnai un Rūdolfam Gediņiem par izrādi "Ļoti labas minūtes".
  • Žūrijas specbalvu saņēma Valmieras vasaras teātra festivāla izrāde, eksperimentālā opera "Vēsā".
  • Balvas par mūža ieguldījumu teātra mākslā šogad saņēma režisore, pedagoģe Aina Matīsa un režisors, aktieris, pedagogs Edmunds Freibergs.
  • "Spēlmaņu nakts" skatītāju balsojumā portālā LSM.lv vislielāko balsu skaitu un skatītāju simpātiju balvas saņēma aktrise Elīna Vāne, aktieris Kaspars Zvīgulis un Valmieras teātra izrāde "Mēs, roks, sekss un PSRS".
  • Bērnu un jauniešu žūrijas simpātijas balvu saņēma Dailes teātra izrāde "Pavasaris".
  • LMT Teātra inovācijas balva piešķirta Dailes teātra izrādes "Rotkho" radošajai komandai.

Šogad "Spēlmaņu nakts" balvas tika pasniegtas jau 29. reizi. Ceremoniju Dailes teātrī vadīja aktieris Mārtiņš Meiers, kuram asistēja baleta solists Kristaps Jaunžeikars.

Ceremonijā uzstājās stīgu kvintets "Sponte", modernā džeza grupa "Lupa", etno mūzikas grupa "Tautumeitas", a cappella grupa "Latvian Voices", solistes Aija Vītoliņa, Tatiana Trenogina, Inga Šļubovska, Aija Andrejeva, Elza Rozentāle.

2021./2022. gada "Spēlmaņu nakts" žūrijas komisijā strādāja: Edīte Tišheizere (teātra kritiķe un zinātniece; žūrijas komisijas priekšsēdētāja), Līga Ulberte (teātra zinātniece; žūrijas komisijas priekšsēdētājas vietniece); Toms Čevers (teātra kritiķis); Henrieta Verhoustinska (teātra kritiķe un Latvijas Televīzijas kultūras žurnāliste); Zane Radzobe (teātra kritiķe un zinātniece); Dace Bonāte (aktrise), Marina Nasardinova (kultūras žurnāliste).

Sezonas laikā žūrijas komisija izvērtēja vairāk nekā 100 jauniestudējumus.

Laureātiem pasniedza metālmākslinieka Arvīda Endziņa izgatavotās balvas "Skatuves nagla" (dizains – metālmākslinieks Juris Gagainis).

Pasniegtas «Spēlmaņu nakts» balvas
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Spēlmaņu nakts" balvu ieguvēji 2021./2022. gada sezonā

Gada lielās formas izrāde

Balvu "Gada lielās formas izrāde" žūrija piešķīra Dailes teātra izrādei "Rotkho".

Režisora Lukaša Tvarkovska izrādes centrālā tēma ir viltojums un oriģināls: "Viens no pasaulē dārgākajiem mākslas darbiem – pārdots par 140 miljoniem eiro – Marka Rotko glezna "No. 6 (Violets, zaļš un sarkans)". Vienmēr, kad pasauli pāršalc ziņa par jauniem cenu rekordiem, tas rada milzumdaudz jautājumu – kas tad ir tas, kas nosaka šī darba astronomisko vērtību mākslas tirgū? Mūsdienās šis jautājums ir kļuvis tikpat kā neatbildams, jo robežas starp mākslas darba kopiju, mākslinieka reputāciju un mākslas tirgus tehnoloģisko attīstību ir izplūdušas."

Nominanti

  • "Grimmi" (Liepājas teātris, režisors Elmārs Seņkovs)
  • "Kokvilnas lauku vientulībā" (Dailes teātris, režisors Timofejs Kuļabins)
  • "Ļoti labas minūtes" (Dailes teātris, autori Elīna Gediņa, Rūdolfs Gediņš, Krista Dzudzilo, Reinis Dzudzilo)
  • "Post Scriptum" (Jaunais Rīgas teātris, režisors Alvis Hermanis)
  • "Rotkho" (Dailes teātris, režisors Lukašs Tvarkovskis)

Gada mazās formas izrāde

Mazās formas izrāžu konkurencē balvu šogad ieguva režisora Mārtiņa Eihes darbs "Kalendārs mani sauc" Valmieras Drāmas teātrī.

Izrāde tapusi pēc Andra Kalnozola spožā un dzīvi apliecinošā debijas romāna "Kalendārs mani sauc", kuru skatuvei dramatizējusi Rasa Bugavičute-Pēce. Darbs stāsta par Oskaru: "Oskars zina no galvas kalendāru un katru dienu iet staigāties, jo tas viņam nāk par labu. Oskaram ir mamma, mīlestība un draugi, un par to visu viņš raksta savā dienasgrāmatā. Oskars objektīvo zināšanu trūkumu aizstāj ar subjektīvu skatījumu – tā saka mācītājs Arvīds. Oskars patīk bērniem un dulliem pensionāriem. Oskars nepieder īstenībai. Oskaram nepatīk runāt. Oskars ir izlēmis uztaisīt izrādi ar saviem draugiem par skumjām, kas piemeklē cilvēkus, kad prieks ir izrādījies vienkārši tukša tehnika. Taču, lai uztaisītu labu teātra izrādi, Oskaram ir jāsaņem drosme un visiem jāpastāsta par sevi. Tur tas suns aprakts."

Nominanti

Gada izrāde bērniem un/vai pusaudžiem

Kategorijā "Gada izrāde bērniem un/vai pusaudžiem" balvu šogad saņēma izrāde "Dakteris Aikāsāp", ko Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī iestudējusi režisore Paula Pļavniece.

Izrāde mazos skatītājus ved aizraujošā ceļojumā uz Āfriku kopā ar kādu ne mazāk aizraujošu ceļabiedru: "Ir pienākušas satraucošas ziņas no Āfrikas. Begemotu mazuļiem sāp vēderiņi, haizivju bērniem zobi un strausiem piemetušies dažādi vīrusi, un vēl un vēl daudz nebūšanu. Tālajā zemē nav neviena, kas varētu tos izārstēt, tāpēc kādam ir jādodas garā, garā ceļā palīdzēt nabaga slimnieciņiem."

Izrāde “Dakteris Aikāsāp” Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī
Izrāde “Dakteris Aikāsāp” Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī

Nominanti

  • "Dakteris Aikāsāp" (Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris, režisore Paula Pļavniece)
  • "Katliņpauris" (Latvijas Leļļu teātris, režisors Edgars Niklasons)
  • "Kā Brālītis Trusītis uzvarēja Lauvu" (Latvijas Leļļu teātris, režisore Vija Blūzma)
  • "Mēs, roks, sekss un PSRS" (Valmieras Drāmas teātris, režisors Jānis Znotiņš)
  • "Otello" (teātra apvienība "esARTE" sadarbībā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, režisors Elmārs Seņkovs)

Gada režisors

Gada režisora titulu saņēma Lukašs Tvarkovskis par izrādi "Rotkho" Dailes teātrī.

Režisors Lukašs Tvarkovskis, iedvesmojoties no Marka Rotko darbiem, radījis izrādi, kura cenšas izpētīt, ko īsti nozīmē jaunā tendence – mākslas darbus veidot digitālā vidē un nodrošināt ar blokķēžu tehnoloģiju. Kāda nozīme ir mākslinieka darba autentiskumam un, vissvarīgākais jautājums, – vai teātra mākslas nepastarpinātā pieredze ir kaut kas, kas ir pasargāts no šādiem tirgus principiem.

Lukašs Tvarkovskis
Lukašs Tvarkovskis

Nominanti

  • Mārtiņš Eihe ("Kalendārs mani sauc", Valmieras Drāmas teātris)
  • Alvis Hermanis ("Post Scriptum", Jaunais Rīgas teātris)
  • Inese Mičule ("Kam bail no Virdžīnijas Vulfas?", Valmieras Drāmas teātris)
  • Viesturs Roziņš ("Dzīvnieku ferma", Daugavpils teātris)
  • Lukašs Tvarkovskis ("Rotkho", Dailes teātris)

Gada aktrise

Laurus kā gada aktrise šogad plūca Čulpana Hamatova par izrādi "Post Scriptum" Jaunajā Rīgas teātrī.

Izrādi Čulpana Hamatova veidoja kopā ar JRT māksliniecisko vadītāju Alvi Hermani. Izrādes teksta materiāls aizgūts no kadiroviešu nogalinātās krievu žurnālistes Annas Poļitkovskas publikācijām laikrakstā "Novaja gazeta", kā arī – cenzūras aizliegta nodaļa no Dostojevska romāna "Velni". "Taču mūsu radītais stāsts ir par ko citu – par Krievijas (un ne tikai) apziņu, sirdsapziņu un zemapziņu pēdējo notikumu kontekstā," uzsver izrādes autori.

Čulpana Hamatova
Čulpana Hamatova

Nominanti

  • Dana Bjorka (Elizabete I izrādē "Lai dzīvo Karaliene, vivat!", Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris)
  • Jekaterina Frolova (Marija Stjuarte izrādē "Lai dzīvo Karaliene, vivat!", Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris)
  • Čulpana Hamatova (loma izrādē "Post Scriptum", Jaunais Rīgas teātris)
  • Laura Siliņa (Maja Ņitovska izrādē "Sievietes daļas", Latvijas Nacionālais teātris)
  • Elīna Vāne (Marta izrādē "Kam bail no Virdžīnijas Vulfas?", Valmieras Drāmas teātris)

Gada aktrise otrā plāna lomā

Dailes teātra aktrise Vita Vārpiņa par Melas Rotkho lomu Dailes teātra izrādē "Rotkho" šogad saņēma balvu kā gada aktrise otrā plāna lomā.

Vita Vārpiņa
Vita Vārpiņa

Nominanti

  • Agnese Budovska (Inta, Magdalēna izrādē "Vīrs, kas zināja čūskuvārdus", Latvijas Nacionālais teātris)
  • Indra Burkovska (Māte izrādē "Mazā naudiņa", Latvijas Nacionālais teātris)
  • Katažina Osipuka (Destiny Hope izrādē "Rotkho", Dailes teātris)
  • Inese Ramute (Metija Feja Eikena izrādē "Osedžas zeme", Valmieras Drāmas teātris)
  • Vita Vārpiņa (Mela Rotkho izrādē "Rotkho", Dailes teātris)

Gada aktieris

Gada aktiera godu žūrija piešķīra Kasparam Zvīgulim par Jāsona lomu Latvijas Nacionālā teātra izrādē "Mazā naudiņa".

"Mazā naudiņa" Regnāra Vaivara režijā pieteikta kā "gandrīz komēdija" par to, ka Dievs ar vienu roku atņem, bet ar otru dod vietā: "Jāsons ir vienīgais bērns, un 40 gadu vecumā pienācis laiks ļaut viņam pašam doties pasaulē jeb šajā gadījumā – uz pilsētu. Naudiņa nav tikai summa bankas kontā, ar ko Jāsonam ir iespēja un tiesības rīkoties, tā ir metafora uzticības kredītam, un tāpēc – maza. Mammai ir bail par savu Jāsonu, vai viņš tiks galā ar dzīvi?"

Kaspars Zvīgulis
Kaspars Zvīgulis

Nominanti

  • Igors Čerņavskis (Ledjuks izrādē "Notikums Višī pilsētā", Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris)
  • Eduards Johansons (Uģis izrādē "Mēs, roks, sekss un PSRS", Valmieras Drāmas teātris)
  • Mārtiņš Liepa (Džordžs izrādē "Kam bail no Virdžīnijas Vulfas?", Valmieras Drāmas teātris)
  • Jakovs Rafalsons (Foma Opiskins izrādē "Stepančikovas ciems", Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris)
  • Kaspars Zvīgulis (Jāsons izrādē "Mazā naudiņa", Latvijas Nacionālais teātris)

Gada aktieris otrā plāna lomā

Kā gada aktieris otrā plāna lomā balvu saņēma Kaspars Gods par Pato lomu Liepājas teātra izrādē "Līnenas skaistumkaraliene".

Mārtina Makdonas luga ir stāsts par mātes un meitas toksiskajām attiecībām. Abas dzīvo nelielā Īrijas ciematiņā Līnenā, dienas pavadot nebeidzamā rutīnā, dzīvojot pārmetumos vienai pret otru. "Dažkārt es sapņoju, ka… jebko. Jebko, kas būtu citādi nekā tagad," saka Morīna, cerot reiz izrauties… Līdz kādu dienu ciematiņā uzrodas Pato, dodot patiesu cerību uz laimi.

Kaspars Gods
Kaspars Gods

Nominanti

  • Juris Bartkevičs (Rotkho izrādē "Rotkho", Dailes teātris)
  • Kaspars Gods (Pato izrādē "Līnenas skaistumkaraliene", Liepājas teātris)
  • Kārlis Freimanis (Ivo izrādē "Mēs, roks, sekss un PSRS", Valmieras Drāmas teātris)
  • Andžejs Jakubčiks (Aktieris izrādē "Rotkho", Dailes teātris)
  • Egils Melbārdis (Millers izrādē "Ferdinands un Luīze", Latvijas Nacionālais teātris)

Gada jaunais skatuves mākslinieks

Divi jaunie aktieri šogad saņēma "Gada jaunā skatuves mākslinieka" balvas – Valmieras Drāmas teātra aktrise Ieva Estere Barkāne par Zaķa lomu izrādē "Kam bail no Virdžīnijas Vulfas?" un Jaunā Rīgas teātra aktieris Ritvars Logins par Haralda lomu izrādē "Jaunie latviešu stāsti. 3. vakars".

Ieva Estere Barkāne
Ieva Estere Barkāne

Ritvars Logins
Ritvars Logins

Nominanti

  • Aksels Aizkalns (Valters Kols izrādē "Amerikāņu bizons", Valmieras Drāmas teātris)
  • Ieva Estere Barkāne (Zaķis izrādē "Kam bail no Virdžīnijas Vulfas?", Valmieras Drāmas teātris)
  • Toms Harjo (Jāzeps izrādē "Ekspedīcija "Jāzeps"", Jaunais Rīgas teātris)
  • Agnese Laicāne (Ria izrādē "Tumšie brieži", Daugavpils teātris)
  • Meinards Liepiņš (Oskars izrādē "Kalendārs mani sauc", Valmieras Drāmas teātris)
  • Ritvars Logins (Haralds izrādē "Jaunie latviešu stāsti. 3. vakars", Jaunais Rīgas teātris)
  • Sandis Runge (Andrejs izrādē "Mēs, roks, sekss un PSRS", Valmieras Drāmas teātris)
  • Krišjānis Strods (Karloss izrādē "Liesmojošā tumsa", Valmieras Drāmas teātris)

Gada jaundarbs dramaturģijā

Balvu "Gada jaundarbs dramaturģijā" saņēma Kārlis Krūmiņš un Mākslīgais Intelekts par izrādi "Frankenšteina komplekss" teātrī "Dirty Deal Teatro".

"Notiek cīņa starp cilvēku un datoru. Kurš no tiem spēj izveidot labāku izrādi? Cilvēkam patīk uzskatīt, ka tikai viņš var radīt mākslu, tomēr Mākslīgais Intelekts šo uzskatu izaicina," – tā teikts izrādes pieteikumā. Izrādi "Frankenšteina komplekss" veido Kārļa Krūmiņa dialogs ar Mākslīgo Intelektu, kā arī aktieru izspēlētas ainas, kuras rakstījis pats MI.

Kārlis Krūmiņš
Kārlis Krūmiņš

Nominanti

  • Kārlis Krūmiņš, Mākslīgais Intelekts ("Frankenšteina komplekss", "Dirty Deal Teatro")
  • Ance Muižniece ("Mēs, roks, sekss un PSRS", Valmieras Drāmas teātris)
  • Rasa Bugavičute-Pēce ("Vilki", Liepājas teātris)

Gada vizuālā tēla autors

Vizuālo mākslinieku darbu žūrija šogad vērtēja vienā kategorijā – "Gada vizuālā tēla autors" – un lēma balvu piešķirt Fabjēnam Ledē par scenogrāfiju izrādei "Rotkho" Dailes teātrī un Reinim Suhanovam par scenogrāfiju un kostīmiem izrādē "Grimmi" Liepājas teātrī.

Fabjēns Ledē
Fabjēns Ledē

Reinis Suhanovs
Reinis Suhanovs

Nominanti

  • Uģis Bērziņš (scenogrāfija un kostīmi izrādē "Nēmiz pǟl!", teātra trupa "Kvadrifrons")
  • Krista un Reinis Dzudzilo (scenogrāfija un kostīmi izrādē "Ļoti labas minūtes", Dailes teātris)
  • Valters Kristbergs (scenogrāfija izrādē "Dzīvnieku ferma", Daugavpils teātris)
  • Fabjēns Ledē (scenogrāfija izrādei "Rotkho", Dailes teātris)
  • Jakubs Lehs (video izrādei "Rotkho", Dailes teātris)
  • Euģenijus Sabaļausks (gaisma izrādē "Rotkho", Dailes teātris)
  • Dāvids Smiltiņš (operatora darbs izrādē "Vasarnieki", Ģertrūdes ielas teātris)
  • Reinis Suhanovs (scenogrāfija un kostīmi izrādē "Grimmi", Liepājas teātris)

Gada jaundarbs mūzikā

Balvu kategorijā "Gada jaundarbs mūzikā" šogad saņēma Kārlis Tone par darbu teātra trupas "Kvadrifrons" izrādē "Nēmiz pǟl!".

Izrāde "Nēmiz pǟl!" stāsta par kādas lībiešu dzimtas vēsturi no tās pirmsākumiem līdz mūsdienām. Tajā vēsturiski dokumentāli materiāli, lībiešu pēcteču balsis, horeogrāfiskas emocijas, dokumentāli videomateriāli un čella skanējums satiekas vienā telpā, lai veidotu liecību par pagājušo, esošo un iespējamo topošo.

Kārlis Tone
Kārlis Tone

Nominanti

  • Zane Dombrovska ("Ferdinands un Luīze", Latvijas Nacionālais teātris)
  • Lubomirs Gželaks ("Rotkho", Dailes teātris)
  • Kārlis Tone ("Nēmiz pǟl!", teātra trupa "Kvadrifrons")
  • Emīls Zilberts ("Kalendārs mani sauc", Valmieras Drāmas teātris)
  • Andris Vilcāns ("Jaunā līgava", Liepājas teātris)

Gada horeogrāfs vai kustību mākslinieks

Gada kustību mākslinieku titulu ieguva Elīna un Rūdolfs Gediņi par izrādi "Ļoti labas minūtes" Dailes teātrī.

Kustību mākslinieki Elīna Gediņa un Rūdolfs Gediņš kopā ar vizuālajiem māksliniekiem Kristu Dzudzilo un Reini Dzudzilo izrādi "Ļoti labas minūtes" radījuši, domājot par trešo pāri – Asju Lācis un Valteru Benjaminu: "Izrāde ir kā sievietes un vīrieša ķermeniska saruna bez vārdiem, kurā abi ir iesprostoti ne tikai savās attiecībās, bet arī sarkanajā kubā, kas iezīmē divu cilvēku neizbēgamo blakuseksistenci, kas ir pilna spēles, absurda, pārpratumu, dusmu, prieka, seksualitātes, ziemas un vasaras."

Elīna Gediņa un Rūdolfs Gediņš
Elīna Gediņa un Rūdolfs Gediņš

Nominanti

  • Aigars Apinis ("Kalendārs mani sauc", Valmieras Drāmas teātris)
  • Kārlis Božs ("Dzīvnieku ferma", Daugavpils teātris)
  • Elīna un Rūdolfs Gediņi ("Ļoti labas minūtes", Dailes teātris)
  • Inga Raudinga ("Ferdinands un Luīze", Latvijas Nacionālais teātris)
  • Pavels Sakovičs ("Rotkho", Dailes teātris)

Žūrijas specbalva

Žūrija specbalvu piešķīra dinamiskam, vizuāli un skaniski izaicinošam mūzikas teātra notikumam – Valmieras vasaras teātra festivāla izrādei eksperimentālajai operai "Vēsā" (komponiste Anna Ķirse, Katrīnas Neiburgas ideja un telpa, Klāva Meļļa režija, Kristīnes Brīniņas kustību režija, Oskara Pauliņa gaismas).

Balva par mūža ieguldījumu teātra mākslā

"Spēlmaņu nakts" balvas par mūža ieguldījumu teātra mākslā šogad saņēma režisore, skatuves mākslas pedagoģe, Latvijas Kultūras akadēmijas emeritētā profesore Aina Matīsa un režisors, aktieris, skatuves mākslas pedagogs Edmunds Freibergs.

Skatītāju balva

Latvijas Teātra darbinieku savienība sadarbībā ar Latvijas profesionālajiem teātriem un sabiedrisko mediju portālu LSM.lv novembrī rīkoja skatītāju simpātiju balsojumu, kurā teātra skatītāji varēja nobalsot par savu mīļāko aktrisi, aktieri un izrādi.

Skatītāju balvu gada aktrisei saņēma Elīna Vāne par Martas lomu izrādē "Kam bail no Virdžīnijas Vulfas?" Valmieras Drāmas teātrī.

Gada aktiera godu skatītāji piešķīra Kasparam Zvīgulim par Jāsona lomu izrādē "Mazā naudiņa" Latvijas Nacionālajā teātrī.

Savukārt par gada izrādi skatītāji atzina režisora Jāņa Znotiņa iestudēto "Mēs, roks, sekss un PSRS" Valmieras Drāmas teātrī.

Bērnu un jauniešu žūrijas simpātijas balva

Sadarbībā ar Latvijas teātriem un teātru apvienībām pēc divu gadu pauzes "Spēlmaņu nakts" dienaskārtībā atgriezās arī Bērnu un jauniešu žūrija, kas pasniedza balvu savai gada izrādei. Balvu saņēma režisora Prīta Pedajasa "Pavasaris" Dailes teātrī.

''Latvijas Mobilā telefona'' Teātra inovācijas balva

Teātra inovācijas balvu LMT šogad pasniedza Dailes teātra izrādes "Rotkho" radošajai komandai.

Apbalvošanas ceremoniju veidoja: režisore Laura Groza, scenārija autori Laura Groza, Ojārs Rubenis, Mārtiņš Meiers, scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis, muzikālais vadītājs Juris Vaivods, videomākslinieks -8, kostīmu konsultante Ilze Vītoliņa, kustību konsultante Elza Leimane, videoklipu režisors un montāžas režisors Matīss Kaža, producente Ilona Matvejeva.

Gada balvu teātrī "Spēlmaņu nakts": finansē Latvijas Republikas Kultūras ministrija, organizē Latvijas Teātra darbinieku savienība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti