Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Intervija ar ģitāristu Mārci Auziņu

"Bruņinieks, kuram sāpēja zobi" Leļļu teātrī

Pasaka ar veselīgu morāli - «Bruņinieks, kuram sāpēja zobi» Leļļu teātrī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

„Bruņinieks ir tikai cilvēks, un arī viņam ļoti garšo konfektes,”  dzejnieka  Sergeja Timofejeva pasakas “Bruņinieks, kuram sāpēja zobi” būtību atklāj Leļļu teātra režisors Edgars Kaufelds. Pasaka ir ar veselīgu morāli, kurā vērts ieklausīties ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem.

"Bruņinieks ir cilvēks-rīcība. Viņš ir kārtīgs cīnītājs, vīrs. Viņš vispirms dara un pēc tam apdomā, konstatē faktu, ko izdarījis – reizēm labi, reizēm ne tik labi," stāsta Leļļu teātra aktieris Artūrs Putniņš.

Sergeja Timofejeva pasaka „Bruņinieks, kuram sāpēja zobi” pie Leļļu teātra režisora Edgara Kaufelda atceļoja pavisam nejauši. Izlasīt pasaku atnesa izrādes māksliniece Rūta Briede.

"Pasakā ir konfektes, un tā ir bērniem ļoti aktuāla tēma un problēma – konfektes un saldumu pārēšanās," skaidro Kaufelds.

Radošo komandu aizrāva stāsts par bruņinieku, kurš cīnās ar milzīgo kāri ēst konfektes. Un viņa cīņas galvenais pretinieks izrādās paša sāpošie zobi. Vai viņš cīņā uzvarēs arī sevi?

"Viņš tiešām ir varonis šī vārda vislabākajā, cēlākajā nozīmē. Viņš no šķietama un bruņinieciska varoņa kļūst par visu bērnu un vecāku varoni," skaidro Putniņš.

Fantāzijas bagātos tēlus no dažnedažādām mājās atrodamām lietām veidojuši visi kopā.

"Galvenais no kā izvairāmies - no butaforiskas, sintētiskas vides. Svarīgi, lai viss ir dzīvs, skaists, foršs un jauks," uzskata Kaufelds.

"Man ļoti patīk, ka te ir tik daudz krāsu toņu. Katrai krāsai ir tik daudz toņu un pustoņu, un tas ir ļoti skaisti," uzskata Leļļu teātra aktrise Baiba Vanaga.

Kaufelds katram savam iestudējumam meklē arī dažādus komponistus un jaunajai izrādei mūziku sacerējuši Ilga Reizniece un Māris Muktupāvels. Mūzika trāpījusi simtniekā un ļoti labi papildina izrādi, uzskata režisors.

“Bruņinieks, kuram sāpēja zobi” - pirmizrāde 5.martā Leļļu teātrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti