Par sievietes balsi tiešā un pārnestā nozīmē – pirmizrādi piedzīvos mūzikls «Balss no beletāžas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ar izrādēm Mellužos, Siguldā, Rīgā un Matīšos pirmizrādi augusta nogalē piedzīvos laikmetīgs oriģinālmūzikls “Balss no beletāžas”, informēja rīkotāji.

Kā norādīja iestudējuma autori, “Balss no beletāžas” ar apakšvirsrakstu “Trīs atrastas balsis, viena pazaudēta opera, daži pārprasti orgāni un divas pašnāvības” ir starpdisciplinārs detektīvs, kurā satiekas laikmetīgās dejas, akadēmiskās, eksperimentālās mūzikas un vizuālo mākslu pārstāvji, lai caur mūziku, kustību un verbālu dialogu kopīgi risinātu jautājumus par sievietes balsi tiešā un pārnestā nozīmē. Angļu sufražiste Emīlija Deivisone, latviešu komponiste Felicita Tomsone un lugas “Pūt, vējiņi!” protagoniste Barba izrādē kļūst par arhetipiskiem tēliem, kas palīdz atklāt mūsdienās joprojām aktuālo dzimumu vienlīdzības problemātiku.

Izrādes vēstījumā mūsdienu informācijas telpā klejojoši viedokļi, zinātniski un pseidozinātniski apgalvojumi savijas ar arhīvu protokolu tekstiem, seniem avīžrakstiem un Raiņa lugas fragmentiem. Vienlaikus jaundarbs reflektē par mūzikla žanra noteikumiem un meklē tā attīstības virzienus kā muzikālā, tā horeogrāfiskā izpratnē.

Iestudējumu veido horeogrāfes un dejotājas Inta Balode, Agate Bankava, un Agnese Bordjukova, dramaturģe Maija Treile, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Elīna Valdmane. Mūziku izrādei radījis Platons Buravickis. Izrāde piedalās mūziķi Anna Gāgane (klarnete), Aigars Raumanis (saksofons), Kārlis Rērihs (mežrags), Laura Grecka (mecosoprāns) un Monta Martinsone (soprāns).

Iestudējums būs skatāms 24. augustā plkst. 18.00 Mellužu estrādes parkā, 25. augustā plkst. 19.00 kultūras centra “Siguldas devons” pagalmā, 26. augustā plkst. 21.00 “Viskaļos”, mākslas centra “Totaldobže” koncertzālē “Viskaļu Laikmetīgās mākslas festivāla” ietvaros, 27. augustā plkst. 20.00 Matīšu estrādē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti