Rīta Panorāma

Intervija ar LTV laika ziņu redaktoru Tomu Brici

Rīta Panorāma

Intervija ar KM Mediju politikas nodaļas eksperti Agnesi Bergu

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī jauna izrāde "Mamma"

Par pieaugšanu un paaudžu pieņemšanu – izrāde «Mamma» Rīgas Krievu teātrī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī pirmizrādi piedzīvojusi izrāde "Mamma". Monoizrādes centrā ir Oļa – meitene, kura katru dzimšanas dienu saņem vēstules no savas jau vairākus gadus mirušās mātes. To veidojusi Krievijas dramaturģe Asja Vološina un režisore Ināra Slucka.

Luga ir stāsts par pieaugšanu un paaudžu pieņemšanu. Stāsta epicentrā ir Oļa, kur jau 23 gadus savā dzimšanas dienā saņem vēstules no savas sen mirušās mammas. Galveno lomu izrādē attēlo aktrise Jekaterina Frolova. Oļa, viņasprāt, ir parasts cilvēks ar neparastu likteni. Un šī izrāde ir kā viņas dialogs ar skatītāju par dažādiem notikumiem viņas dzīvē. "Tur nav tikai drāma. Tur ir viss kaut kas. Ar mums dzīvē viss kaut kas notiek – gan smieklīgie momenti, gan dramatiskie. Bet man bija interesanti saprast, kā viņa dzīvoja, kā viņa pārdzīvoja visu to, kas ar viņu ir noticis," skaidro Frolova.

Izrādes režisore Ināra Slucka atklāj: "Man nepatīk mono izrādes, un tamdēļ es iesaistīju vairākas citas personas, kas arī lugā tiek minētas. Es domāju, ka galvenais vēstījums ir tas, ka tā ir sava veida pašanalīze, es domāju, kas notiek. Un mēģinājums atgriezt vai atrast izlīgumu ar māti, ko beigās galvenā varone arī izdara."

Lugas stāstījumu papildina Reiņa Rabenau muzikālais pavadījums un Oskara Spirkoviča video projekcijas. Turklāt stāstu jo īpaši spilgtu padara fakts, ka galvenā varone ar skatītājiem sarunājas teātrim, iespējams, neierastā, bet ikdienā tik ļoti saprotamā – sarunvalodā.

Izrāde savu pirmizrādi jau piedzīvojusi pērn sadarbībā ar mūzikas un drāmas telpu "OratoriO". Taču nu tā skatāma arī Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī.

"Es gribu, lai katrs no skatītājiem varbūt atpazīst kaut ko par sevi. Varbūt atbild uz kādiem jautājumiem, uz kuriem viņam līdz šim nebija atbildes. Un ziniet, mēs vispār staigājam blakus dažādiem cilvēkiem un neko īpaši par viņiem nezinām. Mēs redzam to pirmo plānu, bet to, kas notiek iekšā, kas notiek ar viņiem – mēs to nevaram zināt un, man liekas, ka jābūt uzmanīgiem pret citiem.

"
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti