Par «Patriarha rudens» laureāti kļuvusi Daiga Kažociņa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Teātra mājas “Zirgu pasts” Karamazovu zālē 5. oktobra vakarā svinīgi tika paziņota festivāla "Patriarha rudens" laureāte – režisore Daiga Kažociņa ar iestudējumu “Ievainotie”.

Izrāde “Ievainotie” izvēlēta no septiņām festivāla skatē iekļautajām izrādēm, kuras veselas nedēļas garumā tika piedāvātas festivāla apmeklētājiem. Arī šogad par festivāla īpašo balvu kļuva  petrolejas lampiņa no Pētera Pētersona personīgās 514 gaismas objektu kolekcijas.

Festivāla galvenās balvas ieguvējas Daigas Kažociņas izrādi “Ievainotie” varēs vērot arī 18. oktobrī, 29. un 30. novembrī plkst. 19 LKA Teātra mājā “Zirgu pasts”, Karamazovu zālē.

Festivāla ekspertu komisiju veidoja LKA profesors un literatūras zinātnieks Raimonds Briedis, LKA studente Dārta Ceriņa, LKA docente un teātra režisore Indra Roga, Jaunā Rīgas teātra (JRT) aktieris Andis Strods, LKA viesdocente un teātra zinātniece Līga Ulberte.

Kā vēstīts, šogad festivāla "Patriarha rudens" uzmanības lokā bija arī Raiņa un Aspazijas jubilejas gada iezvanīšana, piedāvājot vairākus Rainim un Aspazijai veltītus notikumus, tostarp Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijas režijas studenta Gilda Aleksas kopdarbs ar LKA Dramatiskā teātra aktieru un režisoru kursa studentiem, izrādot Raiņa lugu “Zelta zirgs”.

Kā nozīmīgu notikumu šī gada kultūras telpā festivāls akcentēja arī izcilā angļu Renesanses dramaturga un dzejnieka Viljama Šekspīra (1564 - 1616) 450 gadu jubileju, piedāvājot gan teātrālas pastaigas LKA E. Smiļģa Teātra muzejā, gan arī britu emeritus profesora Alana Klārka (Alan Clarke) vieslekcijas.

Šī gada festivāls "Patriarha rudens" tika iekļauts projekta "Rīga Eiropas Kultūras galvaspilsēta 2014" Force Majeure programmas tematiskajā līnijā Ceļu karte.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti