Rīta Panorāma

Intervija ar veselības ministri Andu Čakšu

Rīta Panorāma

Pēc nedēļas festivāls "Laima Randez Vous Jūrmala"

"No saldenās pudeles" - joku luga vasaras vakaram

«Pannas teātris» iestudējis Blaumaņa «No saldenās pudeles» brīvdabas uzvedumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Brīvdabas iestudējuma aktieri no “Pannas teātra” apgalvo, ka tā esot pati erotiskākā Blaumaņa luga. Iestudējums sācis ceļu pie skatītājiem Latvijas brīvdabas estrādēs.

Režisors Juris Rijnieks uzsver – Blaumaņa lugā viņu piesaistījusi temperamentīgā latviešu pāra daba, pozitīvā dzīvesziņa, pozitīvā erotika, tikums un godīgums.

Blaumanis lugu “No saldenās pudeles” aizvadītā gadsimta sākumā rakstīja, lai paceltu ļaudīm garu. Tajā ir daudz smieklīgu nerātnību un kārtīgs temperaments, kas nojauc mītu par latviešiem kā gurdiem ļaudīm.

 “Nekas jau diži nav mainījies kopš tiem laikiem, jo stāsts jau ir par attiecībām, cilvēciskām attiecībām. Vai tur ir piena mašīna ar mikročipiem vai bez, tam nav nozīmes, jo stāsts ir par mīlestību, par greizsirdību, par kaut kādām pārprastām jūtām, par nesadzirdēšanu,” ir pārliecināts aktieris Māris Bezmers, kurš izrādē spēlē Taukšķi.

Savukārt aktrise Zane Daudziņa atveidos Lavīzi, kura Ezerlauku saimniecības glābšanas vārdā būs gatava mīt gredzenus kaut ar kalpa puisi. Aktrise Blaumaņa lugā spēlēs pirmoreiz.

“Man būtu vienalga, es varētu Blaumaņa lugā arī galda kāju spēlēt, tāpēc esmu ar mieru spēlēt arī tādu personāžu, kas ir krasi atšķirīgs no manis pašas, un ļoti grūti tādā tikt iekšā,” neslēpj Daudziņa. “Viņa jūtas kā saimniece. Un, man liekas, tur parādās tās lugas aktualitāte. Šīs lomas sakarā man nācies domāt par to, kā vispār jūtas cilvēks, kurš nav savā vietā.”

“Pannas teātris” ar brīvdabas izrādi vasarā ceļos pa visu Latviju. Piektdien, 13.jūlijā, tā būs skatāma Alūksnē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti