Rīta Panorāma

Top filma "Emīlija. Latvijas preses karaliene". Saruna ar Ditu Rietumu un Kristīni Želvi

Rīta Panorāma

Ņujorkā darbu sāk Rokfellera centra slidotava

Pandēmijas laikā Čehijā cirku vēro caur stiklu

Pandēmijas laikā Čehijā cirku vēro caur stiklu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Čehijā cirka mākslinieki izdomājuši veidu, kā turpināt izklaidēt iedzīvotājus, vienlaikus ievērojot visus noteiktos drošības pasākumus, – publika māksliniekus vēro caur stiklu. 

Kas atrodas aiz priekškara, to publika drīz vien uzzinās. Cilvēki ir ieņēmuši sēdvietas vienā no Prāgas ielām un atrodas drošā distancē cits no cita. Turklāt, priekškaram paceļoties, atklājas, ka arī mākslinieki atrodas drošā attālumā un aiz stikla.

Vietējais cirks iedzīvotājiem piedāvā piecu minūšu performances, tādējādi kaut nedaudz atdzīvinot kultūras dzīvi, kas Čehijā plašās Covid-19 izplatības dēļ ir pilnībā apstājusies. Mākslinieki savu šovu nodēvējuši par "kultūras logu", kas cilvēkiem ļauj ielūkoties mākslas pasaulē.

"Šī izrāde ir paredzēta cilvēkiem, kuri pieraduši pie dzīvās kultūras.

Kad viņi šeit saņēmuši to baudījumu, tad viņi var atgriezties atpakaļ savā pilsētā, mājās vai darbavietās," stāstīja "Cirk La Putyka" direktors Rosta Novaks.

Mākslinieki iestudējuši divas izrādes. Vienu vakaru tiek izspēlēta viena no tām desmit reižu, bet nākamajā vakarā otru izspēlē desmit reižu. Kaut arī performances iespējams vērot bez maksas, ierobežoto sēdvietu dēļ vietas ir iepriekš jārezervē. Pieprasījums ir liels, ņemot vērā, ka Čehijā kultūras dzīve pilnībā apstājusies. Vīrusa plašās izplatības dēļ pulcēties ļauts vien diviem cilvēkiem.

KONTEKSTS:

Par jaunā koronavīrusa izplatīšanos Ķīnas centrālās daļas pilsētā Uhaņā, kurā dzīvo 11 miljoni cilvēku, Ķīna informēja Pasaules Veselības organizāciju (PVO) pērnā gada nogalē. PVO 2020. gada martā paziņoja, ka Covid-19 sasniegusi globālās pandēmijas līmeni.

Dažus mēnešus vēlāk – vasarā – Eiropā bija vērojama infekcijas izplatības mazināšanās, kas ļāva atcelt virkni stingro ierobežojumu. Tomēr septembra vidū PVO brīdināja, ka Eiropai rudens mēnešos būs jāsaskaras ar Covid-19 koronavīrusa izraisīto nāves gadījumu skaita pieaugumu. 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti