Kultūras ziņas

Dimitera kunga izstāde

Kultūras ziņas

Daugavas stadiona gatavība deju svētkiem

Palielinās iespējas izglītībai laikmetīgajā dejā

Palielinās iespējas izglītoties laikmetīgajā dejā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Laikmetīgā deja Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) programmā uzņem apgriezienus. Sešas dienas - no 11. līdz 15.jūnijam -  notiks LKA horeogrāfu diplomizrāžu skate. Topošo horeogrāfu izglītības iespējas jaunajā mācību gadā kļūs vēl plašākas.

Paradoksāli, bet Anete Tambaka, ar kuras diplomdarba izrādi "Unknown Artist - Track 9" tika atklāta skate, iestudējusi izrādi ar un par dejotājiem, kuri dažādu iemeslu dēļ izlēmuši laikmetīgās dejas studijas LKA neturpināt. Viņi satiekas šajā daļēji dokumentālajā izrādē, lai dalītos savā pieredzē, sapņos, atmiņās un viedokļos.

"Mēs sākam vairāk apzināties sevi, vairāk saprast sevi, vairāk iedziļināties sevī. Man liekas, ka mēs esam tik slinki iedziļināties sevī, un akadēmija ir tas, kas liek iedziļināties, dažreiz caur priekiem un asarām un asinīm. Jā, tas liek iedziļināties un tas, man liekas, ir tas skaistums tajā visā," saka topošā horeogrāfe Anete Tambaka.

Kā vēstīts, šogad pirmo reizi laikmetīgās dejas horeogrāfiem un pētniekiem būs iespēja studēt maģistra līmenī. Bakalaura studiju programmas ilgums samazināts no četriem gadiem līdz trim.

"Mēs tagad skatāmies - visos profesionālajos teātros, visās izrādēs, kur tagad ir skatuves kustības, tie ir tie mūsu laikmetīgās dejas horeogrāfiju beigušie studenti. Piemēram, arī Skolēnu dziesmu svētkos uzvedumos gan pie tautiņdejām, gan repetitori ir mūsējie, gan pie laikmetīgās dejas. Tas žanrs ir tāds ārkārtīgi izteiksmīgs un varbūt tas ir demokrātiskāks, kaut arī ne tik viegls. Ļoti sarežģīts, ļoti sarežģīts," uzsver LKA profesors Jānis Siliņš .

Jauno horeogrāfu izrādes no 11. līdz 15.jūnijam būs skatāmas Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē, LKA teātra mājā "Zirgu pasts", Eduarda Smiļģa Teātra muzejā un Ģertrūdes ielas teātrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti