Opernamā izrādīs deju ansambļa «Daiļrade» folkbaleta izrādi «Cik saules mūsos»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Pirmdien, 7. novembrī, uz Latvijas Nacionālās operas skatuves pirmo reizi skatītājiem būs iespēja piedzīvot latviešu folkbaleta viencēliena izrādi "Cik saules mūsos". Darbs tapis, atzīmējot deju ansambļa "Daiļrade" trīsdesmitgadi, un, kā paziņojumā medijiem norāda ansambļa pārstāvji, izrāde "Daiļradei" ir izaicinājums un apliecinājums vienlaikus.

Izrādes saturiskā vēstījuma centrā ir mūsdienu cilvēka sastapšanās ar seno latviešu dievību – Saules, Mēness un Pērkona – pasauli. Izrādes komandā strādāja horeogrāfi Liene Grava un Reinis Rešetins, mūzikas autors Kārlis Auzāns, režisors un videomākslinieks Roberts Rubīns, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, scenogrāfe Annija Minalgo, scenārija autore Lita Silova, ansambļa "Daiļrade" mākslinieciskā vadītāja Iveta Pētersone-Lazdāne.

"Jau vairāk nekā 30 gadus, kopā sanākot dejotājiem ar patiesu mīlestību pret deju,"Daiļrade" priecē savus skatītājus. Mums – dejotājiem un pedagogiem – šis ir bijis unikāls laiks, jo esam viens no retajiem deju ansambļiem, kam zināmākie Latvijas horeogrāfi veidojuši īpašas dejas un deju programmas, ļaujot parādīt ansambļa daudzveidību, bet vienlaikus saglabājot tikai "Daiļradei" raksturīgo dejas manieri. Tās saņēmušas atzinīgu novērtējumu gan no pašmāju skatītājiem, gan starptautiskos konkursos, tādēļ vēl jo lielāks prieks, ka jubilejas reizē mums atkal ir iespēja izdejot unikālu folkbaleta izrādi "Cik saules mūsos"," stāstīja deju ansambļa mākslinieciskā vadītāja Iveta Pētersone-Lazdāne.

Izrādes titullomās varēs redzēt "Daiļrades" dejotājus Luīzi Lieni Lindi, Nauri Strautnieku, Ilmāru Pokšānu un Martu Valaini. Kopā ar viņiem izrādes vēstījumu izdejos vairāk nekā 70 daiļradieši.

Par DA "Daiļrade"

2020. gadā deju ansamblis "Daiļrade" ieguva Dejas balvu nominācijā "Skatuviskās tautas dejas iestudējums vai notikums" par horeogrāfu Lilijas Liporas un Ilmāra Dreļa kopīgi veidoto dejas izrādi "Dzersim kāzas trīs dieniņas. Dziedāsim. Dancosim." Pēdējos gados "Daiļrade" plūc laurus kā viens no labākajiem deju kolektīviem valstī. 2018. gada Dziesmu un Deju svētku deju kolektīvu skatē tas triumfēja kā Lielās balvas ieguvējs divās vecuma grupās – jauniešu un pieaugušo kategorijās, un tika atzīts par labāko deju ansambli mūsu valstī Latvijas simtgades svētkos.

Savukārt 2019. gada maijā Valsts prezidents Raimonds Vējonis pasniedza Ivetai Pētersonei-Lazdānei Triju Zvaigžņu ordeni par ieguldījumu latviešu tautas deju kultūrā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti