Operas Jaunajā zālē - Stromgrena deju kompānijas izrāde «Ping Pong»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Nacionālās operas Jaunajā zālē šovakar būs skatāma norvēģu mākslinieka Jo Stromgrena deju kompānijas izrāde „Ping Pong”, ko piedāvās Baltijas baleta festivāls.

Deju un sportu savās izrādēs Jo Stromgrens savieno jau kopš 1997. gada. „Pirmo izrādi sporta stilā Stromgrens, unikāla personība – izcils horeogrāfs, režisors, - veidoja „Futbolistus”, stāsta Baltijas baleta festivāla direktore Lita Beiris. „Ping Pong” ir ļoti krāsaina izrāde, avangardiska, intriģējoša.”

„Ping Pong” ir horeogrāfa jaunākais veikums, kas jau izpelnījies vairākas atzinības balvas pasaulē.

Ar tradicionālo festivāla atklāšanu t/c "Origo" Rīgas dzelzceļa stacijā 22. aprīlī aizsāksies baleta svētki divu nedēļu garumā ne tikai galvaspilsētā, bet arī ar viesizrādēm Latvijas novadu centros – Valmierā, Rēzeknē, Kuldīgā, Liepājā un Preiļos.

Baltijas baleta festivāls ir vienīgais baleta notikums Latvijā, kas pāris nedēļu garumā skatītājiem piedāvā pasaules klases dejotāju, horeogrāfu, baleta teātru un kompāniju priekšnesumus, apvienojot klasiskās tradīcijas ar laikmetīgo skatījumu.

Festivāla ietvaros apskatāma Ķīnas fotomākslinieku izstāde, Bruno Birmaņa fotoizstāde "Ballet.Beyond" ("Balets.Viņpus"), kā arī Mākslas akadēmijas Dizaina un Vizuālās nodaļas studentu izstāde "Dejas tēls vizuālajā mākslā un dizainā". Mencendorfa namā mākslas cienītājiem skatāma Rīgas un Sankt-Pēterburgas mākslinieku izstāde "Baleta brīnumainā pasaule".

Festivālā Galā koncerts norisināsies Latvijas Nacionālajā operā 29. aprīlī. Tajā uzstāsies baleta zvaigznes no Austrijas, ASV, Dienvidkorejas, Igaunijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Lielbritānijas, Ukrainas un Vācijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti