Operā šovakar Eiropas baleta galā koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Nacionālajā operā 4.decembra vakarā notiks Eiropas baleta galā koncerts. Tajā piedalīsies Londonas Karaliskā baleta zvaigznes Laura Morera un Federiko Bonelli, kā arī izcili dejotāji no Holandes Nacionālā baleta un Polijas Nacionālā baleta.

Operā šovakar Eiropas baleta galā koncerts
00:00 / 00:51
Lejuplādēt

Varēs novērtēt arī Latvijā dzimušus talantus ar apožu starptautisku karjeru - Evelīnu Godunovu un Timofeju Andrijašenko.

Plašāk stāsta Eiropas baleta galā koncerta organizators Andrejs Žagars:

"Evelīna, kā jau baleta cienītāji zina, guva lielus panākumus Maskavas Starptautiskajā baleta konkursā, divus gadus dejoja ''Reversal'' baletā Seulā, un tagad no nākamās sezonas viņa būs Berlīnes Valsts baletā. Savukārt Timofejs Andrijašenko - 14 gadu vecumā vecāki drosmīgi viņu aizlaida mācīties uz Itāliju - tagad jau ir daudzsološa zvaigzne ''La Scala'' baletā. Prieks, ka pirmo reizi abi jaunie mākslinieki no Latvijas, kuri ir panākuši starptautisku karjeru, satiksies šeit, uz skatuves kopā."

Tāpat Žagars izceļ jaunos māksliniekus Jūliju Braueri un Kārli Cīruli, konkursu laureātus, kuri, pēc Žagara domām, iekaros ne tikai Latvijas un Baltijas, bet arī Eiropas skatuves.

Kā ziņots, baleta galā koncertā uzstāsies Eiropas vadošie mākslinieki. 

Koncertam izveidota daudzpusīga programma, kurā apvienojas klasiskais balets un laikmetīgā deja. Tajā piedalīsies Londonas Karaliskā baleta prīma Laura Morera un premjers Federiko Bonelli (Federico Bonelli), Holandes Nacionālā baleta prīmabalerīna Ihone de Jonha  (Igone de Jongh), Štutgartes baleta premjers Daniels Kamargu (Daniel Camargo), Polijas Nacionālā baleta soliste Juka Ebihara (Yuka Ebihara) un vadošais Rumānijas Nacionālā baleta solists Deivids Tžensimečs (Dawid Trzensimiech).

“Daži no solistiem ir saņēmuši atzinību no Anglijas karalienes, citi ierindoti 100 labāko pasaules dejotāju vidū, taču Latvijā dzimušo talantu Evelīnas Godunovas un Timofeja Andrijašenko atgriešanos uz Latvijas skatuves gaidām ar īpašu interesi," stāsta koncerta rīkotājs Andrejs Žagars.

Evelīna Godunova pašlaik ir Dienvidkorejas baleta kompānijas “Universal Ballet” soliste, bet Timofejs Andrijašenko - Milānas “La Scala” baleta solists. Šo lielisko solistu izlasi papildinās mūsu jaunie talanti Jūlija Brauere un Kārlis Cīrulis, kuri ir spoži pieteikuši sevi gan uz Latvijas Nacionālās operas skatuves, gan arī ieguvuši balvas starptautiskos baleta konkursos.

Koncertā skatītāji varēs baudīt fragmentus no Ādolfa Adāna baleta “Žizele”, Pētera Čaikovska baleta “Riekstkodis”, “Apburtā princese” un “Gulbju ezers”. Tari O’Regana  “Mata Hari”, kā arī mūsdienu talantīgo horeogrāfu Keneta Makmilana (Kenneth MacMilla), Teda Brendsena (Ted Brandsen), Roberta Bondara (Robert Bondar) un Milānas Komarovas iestudējumus.

Koncertu rīko Andreja Žagara kultūras atbalsta un attīstības fonds, kas dibināts ar mērķi veicināt un attīstīt augstas raudzes kultūras projektus, īpaši izceļot mūzikas un mākslas nozares, piesaistot valsts, mecenātu un Eiropas fondu finansējumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti