Olga Dreģe un Juris Strenga jubileju svinēs ar «Mīļo meli»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Dailes teātra Kamerzālē 23.februārī notiks Kārļa Auškāpa iestudētās komēdijas „Mīļais melis” pirmizrāde. Jauniestudējums tapis pēc Džordža Bernarda Šova un Stellas Kempbelas vēstulēm un ir Dailes teātra aktieru Olgas Dreģes un Jura Strengas jubilejas izrāde.

„Es neko neprasu, tikai to, lai viss būtu tā, kā es vēlos!” – tik bezkaunīgs teiciens var piederēt vienīgi sarkastiskajam īru dramaturgam Džordžam Bernardam Šovam. Ironiskais autors un angļu aktrise misis Stella Kempbela gandrīz pusgadsimtu viens otram raksta simtiem vēstuļu. Tās ir mīlas vēstules un oficiālas vēstules, laimīgas un skumjas, cerību pilnas un izmisīgas, - vesela mūža vēstules.

Speciāli Stellai Kempbelai Šovs sarakstījis savu slaveno lugu «Pigmalions», stāstu par fonētikas profesoru Higinsu, kurš no mazās, notašķītās puķu pārdevējas Elīzas izveido augstākās sabiedrības dāmu.

Lugu skatuves variantu veidojis Kārlis Auškāps. Radošajā komandā strādā arī scenogrāfs Aigars Ozoliņš un kostīmu māksliniece Ieva Kundziņa. Muzikālo noformējumu veido Juris Vaivods.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti