Ogres teātris sāk tiešsaistes dzejas lasījumu ciklu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Režisora Jāņa Kaijaka vadītais Ogres teātris, reaģējot uz ārkārtas situācijas izsludināšanu valstī, tāpat kā citas Latvijas kultūras iestādes ir atcēlis šosezon plānotos pasākumus. Kaut arī teātra durvis ir aizvērtas, Ogres teātris aktīvi turpina darbu virtuālajā vidē. Līdzīgi kā citi Latvijas teātri, arī Ogres teātris pievērsies video lasījumiem, prozas tekstu vietā izvēloties dzeju, medijus informē teātra pārstāvji.

Akcijas laikā Ogres teātra aktieri atvērs savas iemīļotākās dzejas grāmatas, lai atrastu dzejoļus, kuri saskan ar šībrīža sajūtām un domām, un dalītos ar skatītājiem.

“Mēs nezinām, kad šis ārkārtas stāvoklis beigsies, un ilgojamies atkal būt kopā – aktieri un skatītāji,” par dzejas lasījumu ieceri stāsta režisors Jānis Kaijaks.

“Formula “2 + 2” neder mākslai, mums ir nepieciešama šī kopā būšana, kopā jušana, elpošana vienā elpā. Mūzika un dzeja ir tas tilts, kas var palīdzēt mums visiem pārdzīvot šo pārbaudījumu.

Dzeja personiski uzrunā mūs katru, uzrunā tieši un trāpīgi. Tas ir veids, kā mēs varam nepazaudēt vienam otru, saglabāt sajūtu, ka tomēr esam kopā, un palīdzēt sagaidīt to brīdi, kad atkal vērsies teātra durvis un mēs tiksimies.”

Dzejas lasījumi būs skatāmi ik sestdienu Ogres teātra "Facebook" un "Youtube" kontos, kā arī teātra mājaslapā.

Jau sākot no aprīļa, Ogres teātra sociālo tīklu kontos skatāmi minūti gari aktieru video portreti, aicinot iepazīties ar mākslinieku biogrāfijām un kadriem no būtiskākajām lomām. Kopumā tapuši vairāk nekā 20 videostāsti.

Tāpat noris darbs pie virtuāla Ogres teātra izrāžu arhīva izveidošanas, kā arī teātra kostīmu mākslinieces Ilzes Kupčas-Ziemeles autorskiču izstādes, kas drīzumā būs aplūkojama Ogres teātra mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti