Ogres teātris ar brīvdabas izrādi «Skroderdienas Silmačos» viesosies Ikšķilē, Balvos un Meņģelē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Mazinoties pandēmijas ierobežojumiem, Ogres teātris Jāņu nedēļā skatītājus aicina uz “Skroderdienu Silmačos” brīvdabas izrādēm trīs Latvijas pilsētās – Ikšķilē, Balvos un Meņģelē, informēja teātra pārstāvji.

Režisora Jāņa Kaijaka veidotā “Skroderdienu Silmačos” skatuves versija pirmizrādi piedzīvoja 2010. gadā. Līdz šim izrāde pabijusi tādās vietās kā Liepāja, Cesvaine, Rēzekne, Ventspils, Līvāni, Madliena, Suntaži, Lubāna, Taurupe, Jumprava, Višķi.

Izrādes radošajā komandā: kostīmu māksliniece Ilze Kupča-Ziemele un scenogrāfs Māris Ruskulis. Lomās: Antonija – Astra Kolberga, Dūdars – Guntars Arājs, Ieviņa – Katrīna Anna Ozoliņa, Kārlēns – Mārcis Broks un citi. Šogad “Skroderdienu Silmačos” iestudējumā debitēs jauns aktieru sastāvs – Alekša lomā pirmo reizi iejutīsies aktieris Ernests Greizis, Elīnas lomā būs redzama Signe Stabinge, Rūda lomā – Herberts Legants, Bebenes lomā – Sarmīte Krauze.

“Skroderdienu Silmačos” izrādes: 22. jūnijā pulksten 20:00 Ikšķiles; 23. jūnijā pulksten 19:00 Balvu Pilsētas estrādē; 27. jūnijā pulksten 17:00 Meņģeles estrādē. Ieeja visās izrādēs – bez maksas.

Pasākumu organizatori ņem vērā valdības izstrādātos epidemioloģiskās drošības noteikumus. Izrādi Ikšķiles estrādē iespējams apmeklēt, uzrādot personu apliecinošu dokumentu un digitālo Covid-19 sertifikātu, kas apliecina, ka skatītājs ir vakcinēts pret Covid-19 vai pēdējā pusgada laikā izslimojis Covid-19. Izrādes Balvu Pilsētas estrādē un Meņģeles estrādē būs iespējams apmeklēt arī, uzrādot pēdējo 48 stundu veiktu negatīvu Covid-19 testu vai pēdējo 6 stundu laikā veiktu negatīvu Covid-19 ātro antigēna testu. Bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja pasākumos brīva.

KONTEKSTS:

Ņemot vērā epidemioloģiskās situācijas uzlabošanos, 1. jūnijā valdība vienojās, ka darbu varēs atsākt lielie tirdzniecības centri un kultūras iestādes, tostarp muzeji. Spēkā ir arī atvieglojumi tiem, kuri ir izslimojuši Covid-19 vai arī potējušies pret to, – no 1. jūnija var sniegt un saņemt individuālus pakalpojumus, kā arī no 15. jūnija varēs apmeklēt kultūras pasākumus.

Kultūras pasākumus – kino un teātra izrādes, koncertus, izstādes, muzej-pedagoģiskās un izglītojošās norises no 15. jūnija varēs apmeklēt arī personas ar negatīvu Covid-19 testu, kā arī bērni līdz 12 gadu vecumam, neveicot testu. Šādos pasākumos būs jāievēro noteiktas drošības prasības.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti