Notiks Lietuvas mākslinieču meistarklase un performanču vakars «Kopības sajūta (klimata krīzes apstākļos)»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

22. februārī “MĀ telpā” norisināsies meistarklase, kuru vadīs mākslinieces no Lietuvas Daina Pupkevičiūtė un Vaida Tamoševičiūtė, kas ir ilgstoši strādājušas ar ilgtspējības un ekoloģijas tēmu, integrējot to performances mākslā, medijus informē organizatori.

Izpētes process noslēgsies 23. februārī, kad “MĀ telpā” notiks performanču vakars, kura laikā tiks prezentēti meistarklases rezultāti, kā arī citu mākslinieku performances.

“Klimata krīze, kas izpaužas kā klimata trauksme, klimata depresija, skumjas un apātija, ir gan graujošs, gan konstruktīvs jaunrades fons. Tā veicina jaunu kopības sajūtu. Tas, ka mēs spējam būt kopā, radīt, rūpēties un atbalstīt viens otru, ir cilvēces izdzīvošanas priekšnosacījums,” uzsver pasākuma rīkotāji.

Ņemot vērā klimata krīzes apstākļus, performances mākslinieki, kā arī tie, kuriem performances mākslas joma ir kas jauns, tiek aicināti piedalīties meistarklasē, kur tiks pētīti veidi, kā radīt mākslas darbu, kas sastāv no darbību/pretreakciju sērijas un darbojas kā impulsu un atgriezeniskās saiknes cilpas, cirkulējot starp ķermeņiem telpā.

Meistarklases dalībnieki tiks aicināti izpētīt tādas performances trajektorijas, kurā netiek izmantoti nekādi papildu materiāli: tikai ķermenis, telpa, laiks un attiecības starp tiem.

Meistarklase notiks 22. februārī “MĀ telpā” . Ņemot vērā ierobežoto vietu skaitu, interesenti tiek aicināti pieteikties savlaicīgi, sūtot epastu uz [email protected] līdz 20. februārim.

Savukārt 23. februārī “MĀ telpā” notiks performanču vakars, kura laikā tiks prezentēti meistarklases rezultāti, kā arī  uztāsies vairāki mākslinieki:  performances grupa "Animist", mākslinieks Arvis K. Pogo, Linda Boļšakova, Lolita Epnere, Velta Gūtmane un citi.

Projektā “Performances mākslas platforma” līdz aprīlim reizi mēnesī tiks organizētas vietējo vai ārvalstu mākslinieku vadītas meistarklases un atvērtais performanču vakars, kurā pieaicinātie profesionāļi uzstāsies ar “artist talk”, notiks meistarklašu rezultātu prezentācija, vietējo mākslinieku performances, kā arī kopīga performatīva aktivitāte un diskusijas.

Plašāku informāciju par aktuālajām meistarklasēm un performanču vakariem iespējams meklēt “MĀ telpas” mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti