Kultūras ziņas

Porcelāna muzejs aicina uz dekolu darbnīcu

Kultūras ziņas

Latviešu seksualitātes spēks deju lieluzvedumā

Jauno un pieredzējušo baleta zvaigžņu koncerts

Noslēdzas Baltijas baleta konkurss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kā ziņots, Rīgā šonedēļ notika Otrais Starptautiskais Baltijas baleta konkurss. Divas konkursa dienas aizritējušas vienā elpas vilcienā, uzvarētāji jau noskaidroti un 20.jūnija vakarā Latvijas Nacionālajā operā (LNO) notiek starptautisks topošo un esošo baleta zvaigžņu galā kopkoncerts.

Pirmajā konkursā piedalījās dalībnieki no desmit valsīm, šogad jau no16, kopumā 70 dejotāji. Visvairāk dalībnieku no Vācijas un Latvijas. Latvijas mākslinieki lielākoties ierindojušies trešajā vietā.

Mūsējiem negāja slikti, tomēr vācieši izvirzījās augstākās vietās. Viņiem spēcīgi puiši un arī meitenes. Pirmās vietas ieguva arī Polijas dejotāji un Baltkrievijas nacionālā teātra baletdejotāji," stāsta Baltijas Baleta konkursa rīkotāja Regīna Kaupuža.

Baletdejotāji ir ļoti emocionāli, tāpēc, neraugoties uz atbrīvoto un radošo atmosfēru, konkursa laikā redzēti gan smiekli, gan asaras, un katrs guvis vērtīgu personīgo mācību.

Par sevi uzzināju, ka man tomēr labāk patīk dejot izrādēs, nevis konkursā, jo tās ir citas sajūtas. Izrādē tu vari iznākt un visu stāstu izstāstīt skatājiem, bet konkursā tie ir atsevišķi numuri, kuriem jābūt perfekti sagatavotiem," skaidro LNO jaunā soliste Alise Prudāne, kura konkursā ieguvusi trešo vietu.

Bulgāru izcelsmes dejotājam no Berlīnes šis bija pirmais konkurss un - jau bronzas medaļa.

Šis man ir ļoti nozīmīgs notikums," usver Mihails Belilovs. "Es sapratu, ka noteikti nevajag skatīties citu dejotāju uzstāšanos pirms esi startējis pats, tas padara nedrošāku."

Šīvakara konkursa galā koncertā uzstāsies gan koncerta dalībnieki gan pasaules baleta zvaigznes – Avetiks Karapetjans, Elisa Kabrera, Aleksandrs Zaicevs, Evelīna Godunova un citi. 

Kā vēstīts, konkursa uzvarētāji saņem naudas balvas, kā arī stažēšanās iespējas Berlīnes Valsts baletskolā, Rīgas horeogrāfijas vidusskolā, Krievu klasiskā baleta intensīvajos vasaras kursos Rīgas horeogrāfijas vidusskolā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti