Noskaidroti Baltijas baleta konkursa uzvarētāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ar galā koncertu 17. jūnijā noslēdzās Trešais starptautiskais Baltijas baleta konkurss, noskaidrojot uzvarētājus trijās vecuma grupās.

Konkursā piedalījās 70 profesionālo klasiskā baleta skolu audzēkņi un klasiskā baleta dejotāji trijās vecuma grupās (no 12 līdz 14 gadiem, no 15 līdz 18 gadiem, no 19 līdz 26 gadiem) no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Ukrainas, Krievijas,  Vācijas, Rumānijas, Bulgārijas, Serbijas, Japānas, Korejas,  Grieķijas, Kazahstānas, Kirgizstānas un Gruzijas.

Konkursa uzvarētāji:

Jaunākā grupa

1. vieta - Elena Iseki  (Vācija);
2. vieta - Goto Masaaki (Vācija), Laura Grieta Grīnberga (Latvija);
3. vieta - Isabell Arnke (Vācija), Linus Schmidt (Vācija).

Vidējā grupa

1.vieta - Kārlis Cīrulis (Latvija);
2. vieta - Oliwia Gorecka (Polija), Marjana Fazullina (Igaunija), Zofia Dzedzej (Polija);
3. vieta - Adam Huczka (Polija), Emma Lagūna (Latvija), Justīna Teličena (Latvija)

Vecākā grupa

1.vieta - Elena Sharipova (Krievija), Didar Sarsembaev (Kazahstāna);
2. vieta - Kaito Sekino (Vācija), Jūlija Brauere (Latvija);
3. vieta - Jolanta Lubēja (Latvija), Park Jong Hee (Koreja).

„Man ir patiess prieks, ka konkursa ģeogrāfija un kvalitāte aug gadu no gada. Laba līmeņa dejotāji ir visās vecuma grupās, radot vērā ņemamu konkurenci. Esmu gandarīts, ka konkursā labi sevi parādīja Rīgas Horeogrāfijas skolas audzēkņi un absolventi, pierādot, ka turam augstā godā klasisko repertuāru, bet neatpaliekam arī laikmetīgajā,” saka konkursa žūrijas priekšsēdētājs Aivars Leimanis.

Žūrijā darbojas arī kādreizējā  “Grand opera” baleta zvaigzne  Sirils Atanasofs (Francija), Maskavas Lielā teātra baleta repetitors Viktors Barikins (Krievija), Sanktpēterburgas Marijas teātra repetitore Irina Čistjakova (Krievija), Amerikas  baleta teātra soliste Jekaterina Ščelkanova (ASV), Zagrebas Nacionālās operas baletmeistare Almira Osmanoviča (Horvātija), Berlīnes Valsts baletskolas  mākslinieciskais  vadītājs Mareks Rožickis (Vācija), Varšavas baletskolas mākslinieciskā vadītāja Jolanta Ribarska (Polija), Korejas baleta fonda prezidents, Seulas baleta kompānijas vadītājs dr. Jae Keuns Parks (Dienvidkoreja).

Konkursa uzvarētāji saņēma naudas balvas, kā arī stažēšanās iespējas Berlīnes Valsts baletskolā, Rīgas Horeogrāfijas vidusskolā, Krievu klasiskā baleta  intensīvajos vasaras kursos Rīgas Horeogrāfijas vidusskolā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti