Nodibināta Dejas balva

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Dejas informācijas centrs sadarbībā ar Kultūras ministriju nodibinājis Dejas balvu, kas turpmāk būs Latvijas augstākais apbalvojums profesionālajā dejas mākslā. Reizi divos gados tiks piešķirtas 14 balvas par izciliem sasniegumiem baletā, laikmetīgajā, mūsdienu un skatuviskajā tautas dejā, kā arī pedagoģiskajā un pētnieciskajā darbā, informē portāls kroders.lv.

Augustā žūrija jau uzsākusi darbu pie izrāžu vērtēšanas, bet pirmā Dejas balvas pasniegšanas ceremonija notiks 2019. gada Dejas dienas ietvaros.

Dejas balvas žūrijas sastāvu veido baleta mākslas eksperti Gunta Bāliņa, Marians Butkevičs un Regīna Kaupuža, laikmetīgās dejas eksperti Ramona Galkina un Andris Kačanovskis, skatuviskās tautas dejas eksperti Gints Baumanis un Alda Skrastiņa, mūsdienu dejas eksperti Inga Raudinga un Guntis Spridzāns. Par žūrijas komisijas priekšsēdētāju ievēlēta Regīna Kaupuža, viņas vietnieks ir Gints Baumanis.

Dejas balva žūrija vērtēs pilna apjoma jauniestudējumus un uzvedumus, bet ne atsevišķas dejas, kas jau tiek vērtētas skatēs un konkursos. Balvas žūrija un Latvijas Dejas informācijas centra valde sekos līdzi aktuālajiem notikumiem, taču balvas kritērijiem atbilstošus darbus var pieteikt ikviens.

Līdz ar jaunās balvas izveidi “Spēlmaņu nakts” balva vairs netiks piešķirta kategorijās “Sasniegums laikmetīgajā dejā” un “Sasniegums baleta mākslā”, tiks apbalvots vienīgi kustību mākslinieks dramatiskā teātra izrādēs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti