No Valmieras teātra aizgājis aktieris Ivo Martinsons

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Valmieras teātri nolēmis atstāt viens no spilgtākajiem teātra jaunās paaudzes aktieriem Ivo Martinsons, kurš skatītājiem zināms kā Hamleta lomas atveidotājs Oļģerta Krodera pēdējā „Hamleta” iestudējumā un guvis atzinību arī par daudzām citām lomām. To Latvijas Radio apstiprināja pats aktieris.

Šosezon Martinsonam bija uzticēta galvenā loma Valmieras teātra jauniestudējumā „Doktors Živago”, taču viņš tajā vairs nepiedalīsies, lai gan turpinās spēlēt atsevišķās iepriekšējo sezonu izrādēs.

Martinsons lēmumu vismaz uz laiku atstāt teātri skaidro ar vēlmi pēc pārmaiņām un brīvības, nogurumu un iekšēju iztukšošanos, un par tālākiem plāniem pagaidām atturas runāt.

Teātra direktore Evita Sniedze atzīst, ka Martinsona atlūgums teātra plānos ieviesīs zināmas pārmaiņas, bet pauž izpratni par aktiera lēmumu.

„Mēs ar aktieriem smejamies, ka viņš paņēmis akadēmisko gadu. (..) Ivo ir tāds meklētājs. Katram droši vien kādā brīdī gribas pamēģināt kaut ko citu. Šajā brīdī droši vien viņam jādodas kādu gadu meklējumos, un tad mēs jebkurā brīdī skatāmies un gaidām," saka Sniedze.

"Protams, kad Ivo bija nolēmis tiešām atteikties no Živago lomas, kas jau bija mēģināta, režisorei Indrai Rogai uz to ātri bija jāreaģē. Viņa paļāvās uz intuīciju un paņēma šogad Kultūras akadēmiju beigušo aktieri Kasparu Zāli, kurš tagad būs Doktora Živago lomā," atklāj teātra direktore.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti