Neatkarīgā apvienība «kNOT Theatre» aicina uz izrādi «Ved mani mājās! Vol.2»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Neatkarīgā teātra apvienība “kNOT Theatre” režisora Edgara Niklasona vadībā aicina uz izrādi “Ved mani mājās! Vol.2” par sevis meklējumiem ārpus pagātnes pieredzēm un traumām. Izrādes gaidāmas 29. un 30. septembrī kultūras vietā “Tu jau zini Kur”, Tallinas ielas kvartālā, informēja apvienības pārstāvji.

Izrāde “Ved mani mājās! Vol.2” ir turpinājums performatīvajai diskusijai – brīvajam kliedzienam “Ved mani mājās! Vol. 1”, kas izskanēja 2020. gada septembrī sarunu festivālā “Lampa” un "Radio Naba" ēterā. Kā norāda mākslinieki, tā aizsāka teātra apvienības “kNOT Theatre” darbību ar pētniecībā balstītiem sociālās mākslas projektiem, kas tiek bāzēti fiziskajā, kustību un objektu teātra estētikā, cenšoties runāt par sociāli trausliem un aktuāliem tematiem.

"Autsaiders, vienpatis, izstumtais, pie noteikta grupējuma nepiederoša persona – plakātiski nosaukumi cilvēkiem, kuri nereti ir sabiedrībai “neērti” vai pat nevēlami. Bet ko tad, ja šādas personas izveido savu, pavisam jaunu grupējumu, kurā ikviens var atbrīvoties no savām traumām un negatīvajām pieredzēm, kas traucē iekļauties ikdienas dzīvē? Kā tikt laukā no paša radītās cēloņsakarības cilpas? Kā atgūt ticību kādam, kurš sola labāku dzīvi? Cik smaga ir emocionālās brīvības cena? Laikmetīgās mākslas izrāde – brīvā kliedziena atbalss kustībā un objektos," vēstīts izrādes pieteikumā.

Izrādes sižeta pamatā ir patversmes dzīvnieku dokumentālās liecības, kuras "caur izrādes formu veido saistvielu starp cilvēcisko un dzīvniecisko, skaidri nenošķirot, kurš jāglābj vairāk – suns vai tā saimnieks; miesa vai dvēsele".

Izrādi veido režisors, dramaturgs Edgars Niklasons, horeogrāfs Jānis Putniņš, aktieri Anastasija Rekuta-Džordževiča, Elīna Bojarkina, Rūdolfs Apse, Malgorzata Apse, mākslinieki Evita Bēta un Vladislavs Loiks. Izrādē būs dzirdama Evijas Vēberes izrādei īpaši radīta mūzika. Producente – Anete Enikova.

Izrādi ieteicams apmeklēt no 12 gadu vecuma, tās laikā tiek izmanota krievu, poļu un angļu valoda.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti