Rīta Panorāma

Intervija ar PSKUS infektologu, LU profesoru Ugu Dumpi

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Aktierim Zigurdam Neimanim 75!

Ne dienu bez iesmiešanās! Aktierim Zigurdam Neimanim – 75

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Marta sākumā savu 75. dzimšanas dienu nosvinēja aktieris un režisors Zigurds Neimanis. Liela daļa viņa dzīves joprojām ir saistīta ar aktiermākslu. Vēl Neimanis pievērsies arī dažādiem labdarības projektiem, turklāt klusajā pandēmijas laikā pat sarakstījis savu pirmo detektīvromānu.

Rosīgs un prieka pilns aktieris LTV filmēšanas komandu sagaida savās Rīgas mājās. Nerimstošās enerģijas noslēpums esot prieks un smiekli – jo vairāk to būs, jo ilgāka arī dzīve.

"Kaut kur nesen televīzijā vai internetā bija tāda tēze – ne dienu bez iesmiešanās! Nu, ka tas arī organismam it kā ir vajadzīgs, jo pozitīva reakcija uz kaut ko, kas izsauc smieklus, tev uzlabo gan asinsriti, gan domāšanu. Nevar jau zināt, cik tur ir taisnības, bet, ja mēs arvien manos 75 gados varam ar tevi komunicēt, tad tas laikam ir rādītājs," smej jubilārs.

Lai gan Latvijas Nacionālajā teātrī aktieris nu sastopams retāk, liela daļa viņa ikdienas joprojām ir saistīta ar teātra mākslu. "Patlaban nospēlējām divas izrādes VEF Kultūras pilī "Kaupēn, mans mīļais", kas, manuprāt, ir ļoti izdevies darbs un ko es ieteiktu visiem latviešiem apskatīties. Un tas zināmā mērā arī sasaucas ar šī brīža situāciju, kad viens cilvēks ir iedomājies, ka viņš ir pārcilvēks un ka viņš var atļauties visu," pārdomās dalās Neimanis.

Tāpat aktieris jau desmit gadus strādā ar amatierteātra kolektīvu Carnikavā, palīdz apgūt skatuves prasmes arī sieviešu cietumā ieslodzītajām, kā arī ierunā neredzīgajiem paredzētās audiogrāmatas. Šobrīd viņa prātu nodarbina ne tikai domas par daudzajiem projektiem, bet arī par Ukrainā notiekošo. Neimanis prāto: "Ne viena, ne otra puse – tā saucamā "vienkāršā tauta" – viņa, manuprāt, pat īsti nesaprot, kas notiek. Es domāju, ka ukraiņi ir šokā par to, ka mēs visu laiku taču bijām tā kā brāļu tauta, bet pēkšņi jums no mums kaut ko vajag. Mēs jums neko sliktu izdarījuši neesam, un jūs brūkat virsū – nogalināt bērnus, spridzināt dievnamus. Nu tas taču ir kaut kāds ārprāts! Un es domāju, ka tieši tas pats notiek arī Krievijā – vismaz tai daļai, kurai ir pieejama patiesā informācija. Viņiem arī noteikti ir totāls apjukums – kas īsti notiek, kāpēc mūsu cars pēkšņi ir sagājis sviestā un ko viņš grib? Ko viņš grib?!"

Pārdomu un darbu pilnajā laikā jubilejas svinības gan izpalika. Taču tās, visticamāk, viņš kopā ar citiem teātra kolēģiem svinēs tad, kad kļūs siltāks. Neimanis smej: "Jo, lai cik tas dīvaini nebūtu, horoskopā ir rakstīts, ka piemērotākā profesija Zivīm – pirmā ir aktieris. Domāju – vienkārši liekas neticami, un vienu brīdi mūsu ģērbtuvē, kur mēs kādreiz bijām 13 cilvēki, septiņi bija Zivis. Iedomājies? Tad liekas, kā var tā būt – tā nevar būt vienkārši sagadīšanās! Acīmredzot kaut kas tur tajās zvaigznēs ir!"

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti