Rīta Panorāma

Lauku ģimenes ārstu darbs Covid-19 krīzes laikā. Intervija ar Līgu Kozlovsku

Rīta Panorāma

Intervija ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu par atbalstu tūrisma un viesnīcu nozarei

Rīgas Krievu teātrī top tiešsaistes izrāde "Melnraksts"

Nastavševa «Melnraksts» Rīgas Krievu teātrī – par laiku, cilvēkiem un rēgiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Krīzes laiks Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī raisījis jaunu ideju – šobrīd rit mēģinājumi tiešsaistes izrādei “Melnraksts”. Režisors Vladislavs Nastavševs iestudē krievu mūsdienu rakstnieka Sergeja Uhanova darbu. Jauno iestudējumu, kas pirmizrādi piedzīvos 29. maijā, teātris rādīs divas reizes mēnesī tiešsaistē.

“Paveras jaunas iespējas, kad tu saproti – ar savu seju, ar acu pamirkšķināšanu, žestu, ar rokām, tikai ar šo augšdaļu, kuru var izmantot ekrāna izmērā, tev vajag pateikt un vēstīt to emociju, ko vēlies izdarīt,” par tiešsaistes formātu spriež Rīgas Krievu teātra direktore un aktrise Dana Bjorka. “Līdz ar to šeit tieši ir tas foršais aktiera izaicinājums atrast jaunās krāsas ar šķietami maziem izteiksmes līdzekļiem,

kas īstenībā dažreiz strādā pat spilgtāk nekā tad, kad aktieris izpaužas uz skatuves un viņam ir visas iespējas.”

Sergeja Uhanova lugas “Melnraksts” darbība tiešsaistē risināsies stundu. Tā ir luga-labirints par saistību starp laiku, cilvēkiem un rēgiem. Izrādē satiksies māte un dēls, tēva ēna un Austrumu sieviete Aziza, kas ienāk Rietumu pasaulē.

Režisors Vladislavs Nastavševs par izrādi stāsta:

“Mēs visu laiku tomēr atrodamies dialogā ar pagātni, gribam mēs to vai ne. Mēs varam to apzināties, mēs varam to neapzināties. Mums var šķist, ka mēs neko nezinām par to pagātni, bet tik un tā mēs esam pagātnes turpinājums.”

“Šīs lugas varoņiem noteikti ir ko teikt: ģimenes noslēpumu, kaislību un dīvainību viņu dzīvēs pietiktu vairākiem seriāliem. Jo vairāk, ja katrs no viņiem uzskata, ka viņam ir tiesības pārrakstīt scenāriju pēc kārtējās sērijas, pārslēdzoties no detektīva uz melodrāmu un no mistikas uz komēdiju. Nozīmju, kalambūru un slēptu citātu labirints apaug ar katru sižeta pavērsienu, bet mums vien atliek minēt, kāds būs fināls, un sekot varoņiem labirinta sirdī," lasāms izrādes pieteikumā.

“Tas detektīvs nāk no tā, ka dēls grib saprast, kas ir noticis, un viņš to māti visu laiku izprašņā, visu laiku viņu provocē uz atklātību,” skaidro Vladislavs Nastavševs.

Radošā komanda

  • Režisors: Vladislavs Nastavševs;
  • Kostīmi: Valentīna Začiņajeva;
  • Izrādi vada: Kristiāna Drevinska;
  • Izrādē piedalās: Veronika Plotņikova/ Darja Fečina, Maksims Busels, Dana Bjorka, Anatolijs Fečins.

Iegādājoties biļetes uz izrādi, skatītāji saņems biļeti “PDF” formātā un saiti uz izrādi, kā arī pieejas kodu. Teātrī uzsver, ka saite derīga tikai vienai ierīcei (vienam datoram, laptopam, planšetei vai mobilajam telefonam).

Izrāde paredzēta skatītājiem no 18 gadu vecuma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti