Nacionālās operas un baleta digitālā cikla izrādes noskatījušies 40 tūkstoši interesentu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) no 20. marta līdz 11. aprīlim piedāvāja digitālo ciklu “Piektdienas un sestdienas vakars Operā”. Ciklā iekļautās izrādes noskatījušies 40 tūkstoši interesentu, medijus informē LNOB pārstāvji.

Četrās nedēļas nogalēs “LMT Straumē” un LMT viedtelevīzijā ikvienam bija iespēja noskatīties astoņu izrāžu ierakstus. To vidū bija operas “Manona Lesko”, “Karmena”, “Fausts” un “Makbets”, kā arī baleti “Gulbju ezers”, “Dons Žuans”, “Bolero…” un “Antonija #Silmači”.

Starp tām skatītākās izrādes bija Žorža Bizē opera “Karmena” un Pētera Čaikovska balets “Gulbju ezers”.

“Aizvadītajā gadā LNOB izrādes un koncertus klātienē noskatījās 204 tūkstoši skatītāju. Mēneša laikā “LMT Straumē” un viedtelevīzijā mūsu izrāžu ieraksti sasniedza piekto daļu no šī skatītāju skaita. Esam pateicīgi mūsu ilggadējam patronam ''Latvijas Mobilajam telefonam'' un gandarīti, ka publika arī šajā sarežģītajā laikā apliecina savu mīlestību uz operas un baleta žanru.

Un tomēr – gribu uzsvērt, ka visā pilnībā izbaudīt mūzikas un dejas mākslu var tikai dzīvajā izpildījumā un klātbūtnē.

Ļoti gaidām tikšanos ar saviem skatītājiem,” saka Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes priekšsēdētājs Egils Siliņš.

“Man šī bija pavisam jauna pieredze. Parasti savu izrāžu ierakstus neskatos, arī “Gulbju ezeru” iepriekš nebiju redzējusi. “LMT Straumē” “Gulbju ezers” tikai rādīts dienā, kad bija paredzēta šī baleta jaunā uzveduma pirmizrāde.

Skatoties ierakstu, bija gan laime, gan satraukums un pārdzīvojumi – sajūta, kā atgriežoties izrādes vakarā.

Izrādes ieraksta saiti nosūtīju radiniekiem Krievijā un draugiem ASV, kas līdz šim nebija redzējuši, kā dejoju šo lomu. Pēc tam saņēmu daudz vēstuļu no draugiem un paziņām, kas bija skatījušies un kam izrāde bija patikusi. Ir ļoti mīļi, ka publika mūs šajā laikā atbalsta! Viņi taču ir galvenais, kā dēļ strādājam,” stāsta Odīlijas lomas atveidotāja, baleta soliste Jūlija Brauere.

Joprojām “LMT Straumē” un LMT viedtelevīzijā ir skatāms Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes “Putnu operas” ieraksts. Šis iestudējums, kura pirmizrāde notika 2000. gadā, februārī uz LNOB skatuves piedzīvoja jau 150. izrādi.

LNOB savu digitālo programmu turpina ar izglītojošu ciklu, kurā iepazīstina ar Latvijas Nacionālās operas ēkas vēsturi. Maijā LNOB digitāli aicinās uz operas vēsturnieka Mikus Čežes audiovizuālajām lekcijām “Operas sākumi”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti