Nacionālajā teātrī top «Zem diviem karogiem»  – dokumentāls mūzikls par grupu «Jumprava» 

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Nacionālajā teātrī top Jāņa Baloža dokumentāls mūzikls “Zem diviem karogiem” Valtera Sīļa režijā. Kā informēja Nacionālajā teātrī, mūzikla pirmizrāde gaidāma 9. maijā.

Ir paaudze, kas atpazīst grupas "Jumprava" dziesmu ar šādu nosaukumu, un stāsts tik tiešām ir saistīts galvenokārt ar "Jumpravu" – gan visiem četriem puišiem, gan daudzu dziesmu vārdu autoru Ritvaru Dižkaču. Kā, pareizajā laikā satiekoties pareizajiem cilvēkiem, piedzimst jauns virziens mākslā, un cik viegli vai grūti ir šķirties, kad atrodies viļņa virspusē. Top pirmais dokumentālais mūzikls, lai runātu gan par šiem māksliniekiem, gan par divu iekārtu, divu sociālpolitisko sistēmu nomaiņu 20. gadsimta 80. gadu beigās. 

Izrādes režisors Valters Sīlis stāsta: “Visi šīs izrādes aktieri dzimuši pēc Latvijas neatkarības atgūšanas. Un man bija vēlme tieši kopā ar viņiem doties ceļojumā nesenā pagātnē, lai runātu par viņu vienaudžiem laikā, ko skar šī izrāde. Ko vēlējās pateikt un paveikt tā laika mākslinieki; kas mums ir atšķirīgs un kur mēs varam atrast kopīgo. Šī izrāde ir par jaunu mākslinieku meklējumiem atrast savu unikālu ceļu. Un kopā mēs veidojam dokumentālu izrādi par mūziku, kas pilnīgi
noteikti ir kaut kas jauns mums, izrādes radošai grupai.”

Lomās: Madara Bore, Ilva Centere, Agnese Cīrule, Kaspars Aniņš, Romāns Bargais, Raimonds Celms, Igors Šelegovskis, Artis Drozdovs, Kārlis Reijers.
Scenogrāfs Uģis Bērziņš, kostīmu māksliniece Ieva Kauliņa, Aigara Grāvera muzikālais noformējums, producente Ilona Matvejeva.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti