Rīta Panorāma

Milānas modes skatē īpaša kolekcija veltīta Ukrainai

Rīta Panorāma

Laika ziņas

"Suņa māja"- pārtrūkušas attiecības un atkalsatikšanās

Nacionālajā teātrī top ukraiņu režisores Larisas Semirozumenko iestudējums «Suņa māja»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

29. septembrī Latvijas Nacionālā teātra Jaunajā zālē notiks pirmizrāde ukraiņu dramaturģes Marinas Smiļanecas ģimenes drāmai "Suņa māja". To veido ukraiņu režisore Larisa Semirozumenko, informēja Latvijas Nacionālā teātra pārstāvji.

"Stāsts par trīs brāļiem, kas pazaudējuši saikni cits ar citu. Tas, kas viņus joprojām vieno, ir tēva mājas, vecais suns Kubiks un… Viņa… Vienīgā. Vienīgā, kas var viņus samierināt. Nu, vai arī sanaidot uz visiem laikiem, izvelkot "no skapja" visus pagātnes noslēpumus," vēstīts izrādes pieteikumā.

Ukraiņu režisore Larisa Semirozumenko skaidroja: "Domāju, katrs cilvēks zina un it kā arī saprot, cik svarīga ir ģimene, dzimta, paaudžu attiecības. Zina... Bet vai mēs pa īstam to jūtam un vai mēs patiešām saprotam savas ģimenes, radinieku, māju nozīmi? Ko darīt, ja pārtrūkst emocionālā saikne un nekas nespēj dot mīlestību vai radīt aizsardzību? Vai ir vērts izlikties, ja pateicība, cieņa un sapratne jau sen zudusi..."

Lomas atveido Ģirts Jakovļevs vai Jānis Skanis, Egils Melbārdis, Romāns Bargais, Uldis Siliņš, Jana Ļisova vai Elizabete Skrastiņa. Režisore Larisa Semirozumenko, scenogrāfs Valters Kristbergs, kostīmu māksliniece Jūlija Kristberga, gaismu māksliniece Krista Erdmane, video mākslininieks Toms Zeļģis, muzikālā noformējuma autore Sniedze Prauliņa.

Gaidot pirmizrādi, Nacionālais teātris 19. septembrī kopā ar biedrību "Tavi draugi" uzsāk labdarības akciju un aicina skatītājus nest uz teātri jaunas, siltas vīriešu zeķes un cimdus, ko 19. oktobrī teātris nosūtīs Ukrainas karavīriem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti