Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Evu Juhņēviču

Rīta Panorāma

Arī Zviedrijā Covid-19 dēļ varētu noteikt stingrus ierobežojumus

Meistars Ģirts Jakovļevs un Nacionālā teātra jaunieši izrādē "Riests"

Nacionālajā teātrī top režisora Valtera Sīļa izrāde «Riests»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Režisors Valters Sīlis Latvijas Nacionālajā teātrī iestudē dramaturģes Lindas Rudenes lugu “Riests”, kas tapusi, pētot dokumentālus materiālus par dzīvniekiem un viņu uzvedību riesta laikā. “Riests” pirmizrādi pagaidām piedzīvos tikai teātra kolektīvā un satikšanos ar skatītāju gaidīs, kad to atļaus valstī noteiktie ierobežojumi.

Režisors Valters Sīlis kopā ar radošo komandu mīlestības dažādās izpausmes iedzīvina izrādē. Tomēr, kā uzsver aktieris Ģirts Jakovļevs, izrāde nav tikai par riestu, bet par dažādām cilvēciskām situācijām. Kopā ar Jakovļevu izrādē spēlē arī Jana Ļisova, Romāns Bargais, Laura Siliņa un Igors Šelegovskis.

Dramaturģe Linda Rudene lugā “Riests” pētījusi dažādas iepazīšanās stratēģijas un izpausmes. Netrūkst arī humora. “Es ļoti ceru, ka tur ir liela jēga – ne morāle gan –, bet jēga tajā, ka mēs visi īstenībā alkstam savu vientulību slāpēt un atrast otru cilvēku, kurš mums palīdzēs to izdarīt. Un ka tas ir pilnīgi dabiski, šīs situācijas nav kaut kas neparasts, tas notiek ar mums katru kādā dzīves brīdī, jautājums tikai – kādā situācijā,” stāsta dramaturģe.

Režisors Valters Sīlis izrādes ainu veidošanā iesaista visu radošo komandu, un uz skatuves top divdesmit un trīsdesmitgadnieku mīlasstāsti. Sīlis gan uzsver: “Nezinu, vai šis darbs palīdzēs. Nē, nepalīdzēs! Tas katram ir jāpiedzīvo, izskatīšanās pēc muļķa pieder pie dzīves.”

“Riests” pirmizrādi piedzīvos 25. februārī, bet skatītājus izrāde gaidīs, kad to atļaus valstī noteiktie pulcēšanās ierobežojumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti