Kultūras ziņas

Grāmatu ķēde jau šo sestdien!

Kultūras ziņas

Grupa "Aparāts" atgriežas ar telefona aplikāciju

Ibsena "Spoki" Latvijas Nacionālajā teātrī

Nacionālajā teātrī top Ibsena «Spoki»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Nacionālā teātra Aktieru zālē top norvēģu klasiķa Henrika Ibsena lugas “Spoki” iestudējums. Pirmizrāde paredzēta 15.janvārī.

 “Spoki” gan no režisora, gan no aktieriem prasa lielu garīgo  koncentrēšanos, jo pati  lugas tēma, pēc vairāk nekā gadsimta kopš uzrakstīšanas, šodien uzjundī jaunus akcentus.

Kas ir spoki un vai tie mīt arī cilvēkos, kuri neprot savā dzīvē atrast sirdsmieru un garīgo līdzsvaru? Vai Alvinga kundzes dēla Osvalda  uzdotie jautājumi mātei  atrisinās viņa dzīves nepiepildītību, ko nespēj dot ne mīlestība, ne kaislība? 

Osvalds, jauns Parīzē studējis mākslinieks, atgriežas dzimtenē - drūmajā un lietainajā Norvēģijas kalnu pilsētiņā, lai uzdotu savai mātei dažus svarīgus jautājumus par to, kāpēc viņa liktenis izvērsies tāds, nevis citāds. Izrādās, pagātnes rēgi jeb, kā pieņemts latviskot slavenās Ibsena lugas nosaukumu - spoki atrodami tieši šeit - mājās. Par spīti visam, Osvalds meklē glābiņu pie mātes, jo ne kaislība, ne mīlestība to nespēj sniegt.

Scenogrāfe Sintija Jēkabsone izrādes telpu apzināti veidojusi tukšu, lai tā nenovērš uzmanību no aktieru runātajiem Ibsena tekstiem.

Izrādes režisors Mihails Kublinskis. Lomās Voldemārs Šoriņš, Lāsma Kugrēna, Jānis Āmanis vai Kaspars Dumburs, Uldis Norenbergs un Liene Gāliņa.

   

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti