Nacionālajā teātrī tapusi Ināras Sluckas režisēta izrāde pēc Māra Bērziņa romāna «Aizliegtais pianīns» motīviem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

15. septembrī Latvijas Nacionālais teātris atklāj sezonu ar traģikomēdiju "Aizliegtais pianīns", kas tapusi pēc Māra Bērziņa romāna motīviem, informēja teātra pārstāvji. 

"Uz skatuves tiks izspēlēts asprātīgs un traģikomisks stāsts par to, kā mūsu dzīvi ietekmē birokrātija un absurdi likumi, kuri neuzrodas no zila gaisa, tos sacer mūsu līdzpilsoņi," skaidroja izrādes veidotāji. Kāda Latvijas Republikas amatpersona nolemj sava dēla bērnudārzam atdot klavieres, jo mājās klavieres stāv nelietotas. Bērnudārza jaunā vadītāja ir laimīga, jo valstij nav liekas naudas, lai sagādātu bērniem īstas klavieres. Un tad sākas nebeidzamu pārpratumu virkne, jo – tas ir "interešu konflikts".

Režisore Ināra Slucka skaidroja: "Bērnudārzs jeb pirmsskolas mācību iestāde ir neliela mikropasaule, bet tajā pašā laikā tā uzrāda problēmas, kas ir visā mūsu valstī. Regulas, direktīvas, noteikumi, rīkojumi, kas attiecas uz mūsu dzīvi, mērāmi daudzos tūkstošos; tie ir jāpilda, bet, pats galvenais, jāsaprot, un, lai tos saprastu, bieži vien nepietiek ar augstāko izglītību. Mēs centīgi pildām visas Eiropas Savienības direktīvas un regulas, bet varbūt ne vienmēr ES direktīvu vajadzētu uzskatīt par absolūtu regulu, lai nebūtu tā, ka "drīz mēs ieņemsim pirmo vietu pasaulē birokrātiskā idiotisma izpildes jomā," kā saka šī darba autors Māris Bērziņš. Jo aiz visiem likumiem taču stāv cilvēks."

Izrādē spēlē aktieri Ieva Aniņa, Dace Bonāte, Indra Burkovska, Anna Klēvere, Evija Krūze, Ance Kukule-Sniķere, Dita Lūriņa, Inga Misāne-Grasberga, Sanita Paula, Ainārs Ančevskis vai Mārtiņš Egliens, Kaspars Aniņš, Mārtiņš Brūveris, Normunds Laizāns, Juris Lisners, Mārcis Maņjakovs. Režisore un dramatizējuma autore Ināra Slucka, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Marija Ulmane, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš, video mākslinieks Toms Zeļģis, kustību horeogrāfe Elīna Gaitjukeviča, muzikālā noformējuma autors un skaņu dizainers Olivers Tarvids.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti