Nacionālajā teātrī pirmo reizi top izrāde paplašinātajā realitātē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Nacionālajā teātrī režisore Inga Tropa iestudē Luisa Kerola "Alisi Brīnumzemē". Izrāde notiks paplašinātajā realitātē, un to iesaka bērniem no 7 līdz 12 gadu vecumam. Scenogrāfs un paplašinātās realitātes autors ir mākslinieks Gints Gabrāns. Pirmizrāde notiks 18. oktobrī, paziņojumā medijiem informē Nacionālā teātra pārstāvji.

"Alise ir iztēles pilna meitene, kurai ir milzīga vēlme izzināt un izprast pasauli un to krāšņo Brīnumzemi, kas ir viņā pašā esoša. 

Alise uzsāk drosmīgu ceļu sevis un pasaules iepazīšanā, izstaigājot prāta spēļu labirintus, kur viss izrādās citādāk, nekā izskatās sākumā, un reibinošus karuseļus, kur galvas neprātā cērt nost, lai tālāk ar atvērtu sirdi dotos mīlestības ceļā, nonākot Brīnumzemē, kas ir bezgalīga, kas ir visa pirmsākums un kur it viss ir iespējams," teikts izrādes aprakstā.

"Alise savā ceļojumā uz Brīnumzemi pieaugušajiem atgādina par satikšanos ar bērnu sevī - aicinot dzīvot realitātē, izmantojot savu radošo potenciālu, lai jebkuru radušos situāciju piedzīvotu un transformētu caur pozitīvo.

Nonākšana Brīnumzemē ir iespēja iegūt resursus, lai atdzīvinātu ikdienu, kas daudziem šķiet pelēka un garlaicīga, lai izlauztos brīvībā no rutīnas un būt patiesi dzīvam.

"Alise Brīnumzemē" ir stāsts par sapņošanu ar vaļējām acīm un atvērtu sirdi."

Lomās: Laura Siliņa, Maija Doveika, Dita Lūriņa, Jurģis Spulenieks, Mārcis Maņjakovs, Jēkabs Reinis, Uldis Siliņš, Igors Šelegovskis, Kaspars Zvīgulis, Kristians Kareļins, Artis Drozdovs.

Kostīmu māksliniece Madara Botmane, mūzikas autore Anna Ķirse, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš, video mākslinieki Toms Zeļģis un Gustavs Voldemārs Lociks, horeogrāfe Liene Grava.

Gints Gabrāns Latvijas mākslas telpā pazīstams kā paplašinātās un virtuālās realitātes mākslinieks. Paplašinātā realitāte ir tehnoloģija, kas ar viedierīces (viedtelefona vai planšetdatora) palīdzību ļauj paplašināt reālo, ap mums redzamo vidi ar video, skaņu, grafikām vai GPS datiem.

Paplašinātā realitāte šobrīd ieņem arvien nozīmīgāku lomu arhitektūrā, biznesa vidē, tūrismā, medicīnā, izglītībā un izklaides  un radošajās industrijās.

Paplašinātās realitātes lietojumu mākslā nosaka ne tikai estētiskās un tehnoloģiskās kvalitātes, kas vienmēr saistījušas māksliniekus, bet arī mākslas kritiskā funkcija, kas aicina mākslas baudītājus aizdomāties par mums apkārt notiekošo.

Izrādi iesaka bērniem no 7 līdz 12 gadiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti