Rīta Panorāma

Zoom intervija ar Jāni Šmēdiņu

Rīta Panorāma

Intervija ar Daniilu Kuzminu un Inesi Galanti

Skaņdarbs (Klusā dzīve) - Nacionālajā teātrī

Nacionālajā teātrī pirmizrādi piedzīvos iestudējums bez vārdiem «Skaņdarbs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

11. septembrī Latvijas Nacionālā teātra LMT Jaunajā zālē gaidāma pirmizrāde iestudējumam “Skaņdarbs”, kuru režisore Ināra Slucka veltījusi trim aktrisēm-kolēģēm, informēja teātra pārstāvji.

“Izrādes varones ir sievietes, par kurām neraksta “Ievas Stāsti”, kur nu vēl “Privātā Dzīve”,” skaidrots izrādes pieteikumā. “Par viņu domām un izjūtām neuzzina viņu draudzenes, jo viņas nemēdz izkratīt sirdi. Viņas drīzāk uzticēs savas sāpes spilvenam vai kafijas krūzei, bet no mājas ies laukā smaidošas un visu varošas. Un tomēr viņu dzīves ir tādas pašas kā visiem mums – ar vientulību, bailēm, sāpēm, vilšanos, prieku un mīlestību. Trīs sievietes un viena diena viņu dzīvē.”

Izrādē spēlē Zane Jančevska, Dace Bonāte, Indra Burkovska.

“Reizēm man vajag apstāties. Man nepieciešams klusums, lai ieskatītos sevī un redzētu otru cilvēku. Mani interesē atšķirība starp vārdos pateikto un noklusēto. Kurā brīdī mēs esam patiesāki? Vai klusējot mēs nepastāstām daudz vairāk?

Vientulība arī ir klusums...

Formulēt vārdos savas sajūtas, pārdomas man vienmēr sagādā grūtības. Pēc tam es atmiņā pārcilāju, ko un kā esmu atbildējusi. Liekas, ka viss, ko sarunāju vai uzrakstīju, tā arī nepiekļuva pie būtiskā. Būtu labāk klusējusi...” stāstot par jauniestudējumu, atzīmēja režisore Ināra Slucka.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti